Puudega noortele pakutakse veebipõhist arengunõustamist

PM Haridusportaal
Copy
Nägemispuudega noortele on arengunõustamised kirjeldustõlkega. Fotol nägemispuudega inimeste juhtkoerad.
Nägemispuudega noortele on arengunõustamised kirjeldustõlkega. Fotol nägemispuudega inimeste juhtkoerad. Foto: Sille Annuk

Eesti Puuetega Inimeste Fond (EPIFond) ja Eesti Puuetega Inimeste Koda (EPIKoda) kutsuvad 18-30-aastseid puudega noori tasuta arengunõustamisele.

Puudega noorte arengunõustamine on loominguline partnerlus, kus professionaalse ettevalmistusega nõustaja toetab noore arengut õpingute ja/või karjäärivalikute tegemisel ning toimetulekul muutustega. Nõustamisel keskendutakse tulevikule, aidates noorel eesmärke püstitada, takistustele lahendusi leida ning praktiliste tegevusteni jõuda.

«Arengunõustamisel julgustatakse noort avastama oma potentsiaali ja seda maksimaalselt ära kasutama. Noor ja nõustaja lepivad esmalt kokku, kas ja mis teemal täpselt koostööd tehakse,» ütles arengunõustaja Liis Tamman.

Koostöö keskmeks on noor oma teadmiste ja oskustega, kes leiab suhtlemise käigus vastused küsimustele. See aga ei asenda psühholoogilist abi, teraapiat, ega individuaalset mentorlust, lisas Tamman.

Iga huvitatud puudega noor võib saada kuni kolm tasuta individuaalset arengunõustamise veebisessiooni kahe kuu jooksul. Vajadusel tagatakse viipekeele- või kirjutustõlge.

Noored, kellel on soov arengunõustamisel osaleda, on oodatud võtma ühendust e-posti aadressil: noor@signicha.com või telefonil 56 272 707

Arengunõustamine on EPIFondi ja EPIKoja ning eraannetajate toel pilootprojektina loodud võimalus 18-30-aastastele puudega noortele saada tasuta individuaalset tuge õpingute ja/või karjäärivalikute tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles