Eesti välistudengitele jagatakse riiki tutvustavaid infomaterjale

BNS
Copy
Tallinn, 25.07.2020
Välistudengid ülikooli juures, illustratiivne pilt, 

International students at the university,
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Tallinn, 25.07.2020 Välistudengid ülikooli juures, illustratiivne pilt, International students at the university, Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev

Tänavu septembris Eesti kõrgkoolides tasemeõppes õpinguid alustanud ligi 1800 uut välistudengit said kingituseks tervituskotid, mis sisaldavad tutvustusmaterjale riigi kohta.

Et lihtsustada tudengite sisseelamist ja Eestiga kohanemist, said üliõpilased Study in Estonia ning mitmeid teisi riiki tutvustavaid tervitus- ja sisseelamismaterjale, teatas haridus- ja noorteamet.

Alanud õppeaastal alustas õpinguid rohkem välistudengeid kui eelmisel aastal, mil alustas tasemeõppe õpinguid 1450 välisüliõpilast. Täpne tänavu Eestisse jõudnud tudengite arv selgub esimeste sügiskuude jooksul. 2020/2021. õppeaastal õppis Eestis kõrgkoolides tasemeõppes kokku 5236 välistudengit.

Tervitusmaterjalide seas on trükis «Ellujäämisjuhend rahvusvahelistele üliõpilastele» (Survival Guide for International Students), mis annab ülevaate Eesti majandusest ja ühiskonnast, infot tervishoiuteenuste ning Eestis töötamise kohta, aga ka Eestis reisimisest ja vaba aja veetmise võimalustest. Värsked tudengid said ka materjale Erasmus+ mobiilsusskeemide kohta, Eesti Teadusagentuuri algatuselt Research in Estonia infot Eestis teaduse tegemise võimalustest ning EASi e-residentsuse ning Eesti turismiinfo Visit Estonia materjale.

«Välistudengitele jagatavad tervituskotid loovad neil tunde, et nad on siia oodatud ja teretulnud. Meie eesmärk ei ole välistudengeid ainult siia õppima kutsuda, vaid tekitada neil side Eestiga, et pärast lõpetamist sooviks nad vilistlasena ka Eesti heaks rakendada - olgu see siis näiteks mõnes ettevõttes või ka teadusasutuses,» rääkis Study in Estonia turundusspetsialist Triinu Lillepalu.

Tervitusmaterjale said välistudengitele jagada kõik ingliskeelsetele õppekavadele tudengeid vastu võtvad Eesti kõrgkoolid – Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Maaülikool, Estonian Business School, Ettevõtluskõrgkool Mainor, Tallinna Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Tallinna Tervishoiukõrgkool ja Tartu Ülikool. Uue kõrgkoolina pakub ingliskeelset tasemeõpet ka Eesti Lennuakadeemia.

Study in Estonia tegevused on peamiselt seotud välistudengite Eesti kõrgkoolidesse värbamise ning Eesti tööturu võimaluste tutvustamisega.

Study in Estonia on Eestit kui kvaliteetset kõrgharidusvõimalusi pakkuvat maad tutvustav koostööalgatus. Tegevustes osalevad kõik Eesti kõrgkoolid, kus võimalik õppida vähemalt ühel täies mahus inglise keeles õpetataval ja rahvusvaheliselt tunnustatud tasemeõppe kaval. Study in Estonia tegevusi koordineerib haridus- ja noorteamet programmi Dora Pluss raames, mida viiakse ellu Euroopa Regionaalarengu fondi kaudu ning Euroopa Liidu struktuuritoetuste abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles