ERMi teadusseminarid alustavad hooaega

PM Haridusportaal
Copy
Teadusseminari ettekandjad on eligiooniarheoloog Tõnno Jonuks  ning usundiuurija Atko-Sulhan Remmel.
Teadusseminari ettekandjad on eligiooniarheoloog Tõnno Jonuks ning usundiuurija Atko-Sulhan Remmel. Foto: Erakogu

ERMi teadusseminar viib kuulajad algava hooaja esimesel kohtumisel eestlaste identiteedi ja looduse seostesse. Seminar toimub 30. septembril kell 15 nii ERMis kohapeal kui ülekandena veebis.

Teadusseminaril peavad ettekande pealkirjaga «Looduse ja rahvusluse seostest» usundiuurija ja religiooniarheoloog Tõnno Jonuks (Eesti Kirjandusmuuseum; Tallinna Ülikool) ning usundiuurija Atko-Sulhan Remmel (Tartu Ülikool).

Tõnno Jonuks ja Atko Remmel vaatlevad oma ettekandes kolme «loodusrahvusluse» kontseptsiooniga seonduvat teemat. Esmalt antakse ülevaade eestlaste kui metsarahva idee ajaloolisest kujunemisprotsessist, seejärel vaadeldakse religiooni rolli selle rahvusnarratiivi motiivi kujundajana. Viimaks käsitletakse laiemaid ja globaalsemate mõjudega seotud küsimusi: kuidas rahvusnarratiivid kujunevad ja funktsioneerivad ning miks eestlased end just metsarahvaks on hakanud pidama?

Ettekandele järgneb arutelu. Üritus toimub hübriidvormis, osaleda ja kaasa rääkida on võimalik nii füüsiliselt ERMi Rahvakultuuri koolitus- ja teabekeskuse auditooriumis kui ka MS Teamsi vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles