Ekspert eetris ⟩ Kersten Kattai: «Omavalitsus - kas ikka oma?»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Tallinna Ülikooli saatesarja «Ekspert eetris» uue hooaja avasaade keskendub lähenevale omavalitsuste valimisele. Rahvusvahelisel demokraatiapäeval, 15. septembril on saates külas TLÜ ühiskonnateaduste instituudi avaliku halduse lektor Kersten Kattai. Saatejuht on Tallinna Ülikooli arendusprorektor Katrin Saks.

Uute kohalike omavalitsuste sünnist on nüüdseks möödas neli aastat. Kersten Kattai hinnangul võtab uue valla tunnetuse kujunemine vähemalt kaks valimisperioodi, seega ei ole praegused omavalitsused nende elanikele ehk veel päris «oma». Samuti on kohalike valimiste eelne valimisdebatt alati väga omavalitsuste keskne, oleks hea käsitleda ka laiemaid valitsemiskorralduse ja poliitiliste suundade küsimusi.

Tallinna Ülikoolis ilmus äsja ka kolmeköiteline Riigiteaduste kõrgkooliõpik, mille esmaesitlus toimub 15. septembril Tallinna Ülikoolis. Laiemale avalikkusele mõeldud raamatut tutvustav teadusseminar «Avaliku poliitika kujundamisest: Avalik poliitika ettearvamatu arengusuundadega ja iseteadlike kodanikega ühiskonnas» leiab aset 22. septembril.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega just täna aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas olulisem kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks olgu riigi või inimese tasandil on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli prorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles