Haapsalu kutsekooli lõpetas esimene lend pagareid

BNS
Copy
Pagaritooted
Pagaritooted Foto: Sille Annuk

Haapsalu kutsehariduskeskuses (HKHK) lõpetas esimene lend pagareid, kes läinud nädalal sooritasid kutseeksami, kirjutab Lääne Elu.

Eksamitööna pidid kõik üheksa õppurit nelja tunni jooksul valmistama 20 juusturulli ja 20 glasuuriga lehesaia. Praktilise osa järel hindas komisjon valminud saiakesi ja intervjueeris lõpetajaid. Hindamiskomisjoni kuulusid Merle Truupõld, Ülle Parbo ja Lilija Suburg. Kõik üheksa lõpetajat sooritasid kutseeksami edukalt.

Neljanda taseme pagareid hakati HKHKs õpetama läinud sügisel. Aasta jooksul on õppijatele teoreetilisi teadmisi jaganud kutseõpetaja Kaire Raba ning praktilisi oskusi Lea Rand.

Nii nagu mullu sügisel, oli ka tänavu konkurents õppima pääsemiseks tihe - ühele kohale kandideeris rohkem kui kolm soovijat.

HKHK turismi-, toitlustus- ja majutusteeninduse osakonna juhataja Enna Kallasvee sõnul on konkurss pagari erialale üks suuremaid koolis. Ta lisas, et piirid paneb ka see, et vastu võetakse ainult tosin õpilast. «Siin paneb omad piirid õpperuumide suurus,» lisas Kallasvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles