Audru kool jääb nädala lõpuni distantsõppele

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Audru kool jääb nädalaks distantsõppele. Infot õppetöö kohta jagatakse e-kooli kaudu. 
Audru kool jääb nädalaks distantsõppele. Infot õppetöö kohta jagatakse e-kooli kaudu. Foto: Urmas Luik

Ehkki haridusministeerium teatas enne õppeaasta algust, et koroonajuhtumite tõttu ei jäeta enam lapsi klasside kaupa koju ja koolimajast jäävad eemale vaid nakatunud õpilased, on Audru põhikooli koroonakolle paisunud nii suureks, et kogu kool jääb selle nädala lõpuni distantsõppele.

Pärast kooliaasta alguse aktusi levis koroonaviirus Audrus esimese ja kolmanda klassi õpilaste seas, kus oli kümmekond juhtumit. Reedel tuli ilmsiks, et positiivse koroonaproovi on andnud üks õpetajatestki, kes oli vaktsineeritud.

Nakatunud õpetaja puutus õpetajate toas kokku kolleegide ja klassiruumides õppuritega. Nii on lähikontaktsete seas paarkümmend õpetajat ja veidi üle 100 õpilase.

Kooli direktori Peep Eenraidi sõnade kohaselt on lähikontaktsed pool õpilastest ja enamik õpetajatest ja koolimajas ei saa õppetööd jätkata, sest ei jätku õpetajaid, kes saaksid klassi ees seista. Nii tuligi võtta vastu raske otsus saata kogu kool nädalaks koduõppele.

Eenraid ütles, et otsusega kool nädalaks sulgeda nõustusid Pärnu linnavalitsuse haridusosakond, terviseamet ja haridus- ja teadusministeeriumgi.

Audru kooli direktor ütles Pärnu Postimehele, et kauemaks kui nädal õpilased ega õpetajad koju ei jää. «Eneseisolatsiooni tähtaeg lõpeb 18. septembril ja pärast seda jätkub koolitöö taas koolimajas. Avame maja pärast seda kuupäeva igal juhul. Loodan väga, et viiruse levik on selleks ajaks kontrolli all,» avaldas Eenraid lootust.

Direktor lisas, et koolimajas töötavatele õpetajatele tehakse enne majja naasmist ja teistega kokkupuutumist kiirtest, õpilastele piisab eneseeraldusest. Muid meetmeid pole praeguse seisuga plaanis appi võtta.

Eenraid ütles, et lapsevanemad saavad teavet olukorra ja õppetöö kohta e-koolist. «Facebooki me seda infot ei pane,» lisas koolijuht.

Kuidas viirus koolis liikvele läks, ei osanud Eenraid öelda. «Ilmselt hakkas viirus levima pärast kooliaasta alguse aktust, aga kindlasti ei soovi ma kellelegi näpuga näidata,» lausus ta.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam ütles, et kuna Audru koolis on nakatunud õpetaja ja õpilaste lähikontaktseid väga palju, on kogu õppeasutuse kontaktõppele suunamine mõistlik lahendus.

«Nakatunud õpetajal oli hästi palju kontakte: ta puutus kokku paljude teiste õpetajatega ja õpilastega. Koolil ei ole võimalik kontaktõpet jätkata, kui üle poole õpetajatest on suunatud isolatsiooni. Muudmoodi on raske nakatumisahelat katkestada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles