Startis kood/Jõhvi esimene lend

PM Haridusportaal
Copy
kood/Jõhvi tehnoloogiakooli avaaktusel tervitas õppureid president Kersti Kaljulaid.
kood/Jõhvi tehnoloogiakooli avaaktusel tervitas õppureid president Kersti Kaljulaid. Foto: Erakogu

Esmaspäeval, 13. septembril alustas oma õpinguid tehnoloogiakooli kood/Jõhvi esimene lend 215 õppijaga. Avaüritusel võtsid sõna ja õnnitlesid õppijaid kooli asutajad, Ida-Virumaa omavalitsuste esindajad ja president Kersti Kaljulaid. Esimesed õppijad alustavad oma kooliaastat Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses Sillamäel ning 2022. aasta augustis liiguvad uude õppehoonesse Jõhvis.

President Kersti Kaljulaid tunnustas algatust: «kood/Jõhvi asutajad nägid probleemi, puudust – ja lihtsalt võtsid kätte ja lahendasid ära. Vägev! See ongi puhas 21. sajandi mõtlemine. Just siin, Ida-Virumaal on järgmise mitmekümne aasta võimsaim arengupotentsiaal ja tegusad inimesed saavad kohalikke väljakutseid lahendama hakata juba täna.»

«Haridusmaastik on muutumas. Õpetamise asemel on vaja rõhuda õppimise tähtsusele. Kui sa oskad iseseisvalt õppida, siis see oskus tuleb kasuks igas eluvaldkonnas,» ütles president Kaljulaid.

Tavapärase lindilõikamise asemel avas president kooliaasta koodirea kirjutamisega.

«Kool on ametlikult alguse saanud ning lõpuks ometi on koridorid täitumas meie oma kood/Jõhvi esimese lennuga. Võimas on näha esmakordselt üheskoos üle kahe saja motiveeritud õpilase,» sõnas koolijuht Karin Künnapas.

Künnapase sõnul aitab kool lahendada IT-sektori tööpuudust. «Järgmisest aastast võtame vastu 400 õpilast ning alustame vastuvõtuprotsessiga juba jaanuaris,» ütles ta.

kood/Jõhvi on uudne praktilist täiendharidust pakkuv kool täiskasvanutele, mis aitab vähendada üha kasvavat puudust tarkvaraarendajate järele.

Kool asub Ida-Virumaal, et mitmekesistada haridusmaastikku ja pakkuda kohalikele inimestele ja regioonile tervikuna uusi arenguvõimalusi.

Kooli asutajad on Taavet Hinrikus, Marek Kiisa, Mari-Liis Kitter, Maarja Pehk, Merlin Seeman, Rainer Sternfeld, Ede Tamkivi ja Martin Villig.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles