Jalgpalliakadeemias alustas õpinguid uus lend noori

BNS
Copy
Spordiklubid saavad toetust nõutada kuni 1. septembrini. Foto on illustreeriv.
Spordiklubid saavad toetust nõutada kuni 1. septembrini. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Eesti Jalgpalli Liidu ja Arte gümnaasiumi koostöös toimivas jalgpalliklassis alustas sel sügisel õppimist uus lend 8. klassi õpilasi.

Eesti Jalgpalli Liit alustas koostöös klubide ja Arte gümnaasiumiga 2018. aasta sügisest jalgpalliakadeemia projektiga, mis annab igal aastal mitmekümnele noormängijale võimaluse siduda oma haridustee jalgpalliga.

Juba aastaid varem algas jalgpalliliidu ja Arte gümnaasiumi vaheline koostöö, kui 10.–12. klassis on olnud võimalik õppida jalgpalliklassis. 2018. aastal laienes see võimalus 8.–9. klassi õpilastele.

Mängijad saavad treenida Lilleküla jalgpallikeskuses, neile tagatakse transport ja kvaliteetne toidukord pärast treeningut. Jalgpallitrenni tehakse neli korda nädalas, millele lisandub kaks kehalise ettevalmistuse treeningut. Treeningukavas on erandiks 8. klassi sügis, kus on kooli sisse elamise ja noorte meistrivõistluste pärast üks jalgpallitreening 9. klassist vähem. Akadeemia noormängijad esindavad õpingute vältel edasi oma koduklubisid, kellele jäävad ka mängijaõigused.

Projekti eesotsas on jalgpallitreener Marko Lelov, jalgpalliakadeemia peatreener Marko Pärnpuu, treenerite tiimi kuuluvad ka Andres Oper, kehalise ettevalmistuse treener Hendrik Nälk ja väravavahtide juhendamise eest vastutav Andrus Lukjanov. Füsioterapeut on Jürgen Masing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles