Jätkuvad haridusjuhtide arenguprogrammid

BNS
Copy
Õpetaja
Õpetaja Foto: Sander Ilvest

Riik plaanib jätkata haridusjuhtidele suunatud arenguprogrammide läbiviimisega.

Juba seitsmendat aastat alustasid augustis oma õpiteed alustavad koolijuhid, kellele on aastasel teekonnal toeks kogenud koolijuhist mentorid. Alustavate koolijuhtide arenguprogramm on osalejate jaoks heaks kasvukeskkonnaks ning aluseks professionaalse võrgustiku kujunemisel. Programmil on ligi 100 vilistlast.

Lisaks alustab septembris koolijuhtide järelkasvu programmi neljas lend. Praeguseks on programmil 30 lõpetajat, kellest kümme töötab koolijuhina ning ülejäänud peamiselt haridusvaldkonnas. Koolijuhtide läbipõlemise ennetamiseks pandeemia mõjudega toimetulekul pakutakse alates sügisest coach´i kasutamise võimalust.

Haridusinimeste koostöö soodustamiseks toetatakse ka haridusühenduste juhte. Nende arenguprogrammis keskendutakse haridusühenduste strateegilise juhtimise, organisatsiooni tegevusvõimekuse ning koostöö ja kaasamise parendamisele. Sügisel alustab õpiteed järjekordne haridusühenduste meeskondadest koosnev lend. Juurde on oodata ka särasilmseid ja professionaalseid haridusvaldkonna kõneisikuid, kes valiti konkursil «Õpetaja – hariduse kõneisik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles