Kooliõpilased juhivad tähelepanu sõidutee ületamise ohutusele

BNS
Copy
Ülekäigurada
Ülekäigurada Foto: Margus Ansu

Septembrist oktoobri keskpaigani tähistavad 5.-6. klasside õpilased taas üle Eesti sõidutee ületuskohti, märkides nende juurde kõnniteedele sõnumi «Peatu, vaata, veendu!».

Transpordiameti, koolide ja kohalike omavalitsuste koostöös läbiviidava projekti eesmärk on juhtida õpilaste tähelepanu sõidutee ületamise ohutusele reguleerimata ülekäiguradadel ning raudtee ületamise ohutusele raudteeületuskohtades.

Teeületuskohtade märkimisele eelneb liiklusalane õpe klassis ning ümbruskonna ohtlike kohtade kaardistamine. Sel aastal on esmakordselt projekti kaasatud ka noortekeskused. Kokku osaleb sel aastal 147 kooli ja noortekeskust ning projektiga on hõlmatud 7391 õpilast üle Eesti.

Osaleda saavad kõik koolid ning osaleda võib igal õppeaastal, sest ka varasematel aastatel tehtud märgistused vajavad aeg-ajalt värskendamist.

Projekt algas 2016. aastal ning aastatega on nii osalejate kui sõnumiga märgistatud teeületuste arv kasvanud. Möödunud aastal osales projektis 120 kooli ning tähistati ligi 500 teeületuskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles