Rahvusvahelised haridusprojektid jätkuvad ka piirangute ajal

BNS
Copy
Koolinoored. Pilt on illustreeriv.
Koolinoored. Pilt on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Rahvusvahelised haridusprojektid jätkuvad ka piirangute ajal – 2021. aastal käivitunud uus Erasmus+ programmiperiood pakub üldhariduses rohkelt enesetäienduse võimalusi ning sügisel toimuvad lisataotlusvoorud.

Oluliseks uuenduseks on õpilaste individuaalsed õpiränded, mille projekte saavad algatada koolid ning mis võimaldavad gümnasistidel üks kuni 12 kuud omandada haridust välisriigis. Teine tähelepanuväärne võimalus uues programmis on lõimitud õpiränne, mis võimaldab omandada rahvusvahelist kogemust ka kodust lahkumata ning teha osa tegevusi virtuaalselt.

Üldhariduse väikeprojektide tähtaeg on 3. novembril. Tõenäoliselt tuleb sügisel lisavoor ka haridusvaldkonna suuremahulistele koostööprojektidele.

5. oktoobril toimub lisavoor haridusvaldkonna õpirännetele, millega saavad välismaal end täiendada õpetajad, õpilased, koolitajad ja teised. Projekte, mis keskenduvad keeleõppe uuendamisele ja keelelis-kultuurilise kogemuse vahendamisele, tunnustatakse Euroopa Keeleõppe tunnuskirjaga.

Erasmus+ programmi toetust saavad taotleda kõik avaliku või erasektori asutused, kes tegutsevad haridus-, koolitus-, noorte- ja spordivaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles