Eakate ülikool alustab oma üheksandat hooaega

BNS
Copy
Eakate ülikool Hopneri maja saalis
Eakate ülikool Hopneri maja saalis Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tallinnas Hopneri majas alustab üheksandat hooaega Kesklinna seenioride ülikool.

«Kesklinna seenioride ülikool on aasta aastalt üha populaarsemaks muutunud, loengutes käib kuulajaid igast linnaosast ja mõni väljastpoolt Tallinnatki ning paljud püsikuulajad on kaasa löönud juba aastaid,» ütles Kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm. «Kui eelmisel aastal tegutseti hajutatult ning saali mahtus ainult 70 inimest, siis tänu vaktsineerimisele on uuel hooajal saame saali mahutada suurema hulga publikut.»

Seenioride ülikooli tegevus toimub loengute, vestluste ja külastuste vormis. Esimesed loengud toimuvad juba sel kolmapäeval Hopneri maja suures saalis. Eestikeelne loeng algab kell 12 ja venekeelne kell 15. Eestikeelse loengu teemaks on Tallinna Toomkirik ning venekeelse loengu teemaks koduõendusteenus Tallinnas. Lektorid on vastavalt Heiki Haljasorg ja Jelena Aasloo Eesti Õdede Liidust. 

Loengud hakkavad toimuma üle nädala kolmapäeviti. Loengutes võivad osaleda kõik kesklinna elanikud, kellel vanust 60+ ja kes on vaktsineeritud, omab kehtivat läbipõdemise tõendit või on saanud alla 72 tunni eest negatiivse koroonatesti tulemuse.

Nagu kombeks tulevad jutuks teemad ajaloost, ühiskonnast, kultuurist ja tervisest. Loengupidajateks on oma ala tunnustatud lektorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles