Valga Kutseõppekeskus avas uue raudteevaldkonna eriala

BNS
Copy
Valgamaa Kutseõppekeskus. Dokumentide vastuvõtt.


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Valgamaa Kutseõppekeskus. Dokumentide vastuvõtt. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks

Valga Depoo koostöös Valga Kutseõppekeskusega avab tänavu sügisel uue töökohapõhise eriala, milleks on raudteeveeremi lukksepp.

Raudteega seotud erialad on lähitulevikus väga perpektiivikad, kasvõi seoses Rail Balticu ehitusega. Valdkonna erinevaid spetsialiste vajatakse kõikides selle valdkonnaga seotud ettevõtetes. Praegu on Valga Kutseõppekeskus ainuke kutsekool, mis alustas taas õppe läbiviimist raudteevaldkonna õppekavade alusel.

Töökohapõhine õpe on kutseõppe vorm, mille puhul vähemalt kaks kolmandikku õppest toimub ettevõttes. Õpilane läbib ühe kolmandiku õppest koolis ja kaks kolmandikku õppest ettevõttes. Õppe käigus õpitakse selgeks konkreetne amet, töötades oma ala meistrite juhendamisel ettevõttes. Õpilased hakkavad õppima ka lisaks praktilistes raudteevaldkonna õppelaborites Daugavpilsi tehnikumis, Lätis. Ettevõte sõlmib õpilasega töölepingu ja õpingute ajal maksab ettevõte ka palka. Õppe läbimisel saab õpilane kooli lõputunnistuse ja kutseeksami sooritamisel kutsetunnistuse.

Õpe hakkab toimuma vene keeles ja kestab ühe aasta. Kutseõppega saab liituda 10-15 õpilast ja õppega alustatakse juba tänavu 4. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles