Tehnikaülikool otsib ideid annetamisharjumuse kujundamiseks

BNS
Copy
TalTechi uus hoone
TalTechi uus hoone Foto: Karl-Kristjan Nigesen

Tallinna Tehnikaülikool kutsub kõiki oma töötajaid, tudengeid ja vilistlasi kaasa mõtlema, kuidas tekitada ülikooliperes annetamisharjumusi - parimad ettepanekud saavad idee elluviimiseks kuni 10 000 eurot.

Maailma juhtivates ülikoolides on annetuste kogumine ja annetamine väga levinud ning hulk ülikoolide tegemisi on finantseeritud annetustest läbi mitmesuguste fondide, teadusprojektide ja stipendiumite.

«Igaühel meist on võimalik kaasa aidata Tehnikaülikooli arengutele, järeltulevate põlvede põnevamatele projektidele ning läbi selle ka muuta ühiskonda. TalTech võiks olla üheks eeskujuks ja teenäitajaks annetuskultuuri arengule Eesti ühiskonnas laiemalt,» selgitas ettevõtlusprorektor Sven Illing, kes veab koosloome algatust ning stipendiumite ja annetuste teemat ülikoolis. «Seni on Tehnikaülikooli pikki aastatid toetanud eeskätt meie vilistlased, peamiselt tudengitele mõeldud stipendiumitega,» märkis ettevõtlusprorektor. 

Kõrgkool ootab konkreetseid lahendusi, mis võiks märkimisväärselt kaasa aidata annetuste kogumisele, olgu siis konkreetse annetuskampaania näol või tänu annetusprotsessi täiustamisele.

Annetustest on kasu nii üliõpilastel, teadlastel, ettevõtetel, ülikooli töötajatel kui ka järgmistel põlvkondadel.  Iga annetus aitab kaasa ülikooli teedrajavale teadus- ja haridustegevusele.  

Ideid saab esitada 7. oktoobrini. Peale seda tutvub ülikool ideedega ja kutsub parimad taibutalgutele, et ideid edasi arendada, panna kokku meeskonnad nende elluviimiseks ja valideerida mõtted sidusrühmade esindajatega. 12. ja 19. novembril toimuvad taibutalgud, kus valmivad projektiplaanid ideede piloteerimiseks.

Žürii hindab projektide plaane ja detsembri alguses kuulutatakse välja 1–3 ideed elluviimiseks 2022. aasta esimeses pooles. Need ideed saavad elluviimiseks spetsialistide nõu ning rahastuse vastavalt eelarvele kuni 10 000 eurot.

Annetamine on esimene teema TalTechi uuest koosloome algatusest, kus igal aastal täpsustatakse väljakutsed ja otsitakse lahendusi ühes konkreetses valdkonnas. 2022. aastal loome koos lahendusi juba järgmisel teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles