ERM kutsub õpilasi ajarännakule 1991. aasta augustisse

PM Haridusportaal
Copy
Ajarännak
Ajarännak Foto: ERM

Eesti Rahva Muuseum (ERM) ning Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetuse Selts kutsuvad õpilasi järjekordsele ajarännakule, seekord 1991. aasta augustisse.

Varem on koos õpilastega võetud ajarännak ette kolmel korral - on mindud tagasi aastasse 1918, mil sündis Eesti Vabariik, aastasse 1869, kui toimus esimene üldlaulupidu ja aastasse 1920, mil Tartu rahu lepingut allkirjastama hakati.

Osalevate koolide ja muuseumide hulk on olnud suur – esimesest ajarännakust võttis osa 8400 õpilast, kes ajaloosündmuse läbimängimisega saavutasid parema mõistmise kui mistahes tavatunnis.

6.–16. septembrini toimuvas uues üle-eestilises ajarännakus 1991. aastasse on osalemas ligikaudu 3000 õpilast 18 koolist. Ajarännaku põhipäev on 15. septembril.

Rännaku käigus vaadatakse märgilist ajaloosündmust tavainimese silmade kaudu ning minnakse 1991. aasta augustisse, mil taastati Eesti iseseisvus. Väljatöötatud stsenaariumi alusel mängitakse läbi murrangulised hetked ja peetakse tuliseid arutelusid, aga tegeletakse ka praktiliste igapäevaküsimustega nagu toit, riietus ja muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles