Kärdla põhikooli ehitab Ehitus5ECO

BNS
Copy
Ehitus. Foto on illustratiivne.
Ehitus. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kärdla uue põhikooli hoone ehitab oktoobriks valmiva Hiiumaa spordikeskuse peatöövõtja Ehitus5ECO, mis oli üks kahest pakkujast, kirjutab Hiiu Leht.

Kooli ehitus algab sel sügisel. Vallavalitsuse teatel on eesmärk uus õppehoone valmis saada aastaga, et seal järgmisel sügisel õppetööd alustada.

Õppetöö jätkub praeguses hoones kevadeni, seejärel vana maja lammutatakse. Lammutamise järel saab uue külgfassaadi ja evakuatsioonitrepi ka Hiiumaa gümnaasiumi hoone. Esile tõstetud saab ka muinsuskaitsealune muusikakooli hoone, sest selle juurde sobimatu juurdeehitus lammutatakse.

Uues ja kaasaegses Kärdla põhikooli õppehoones on 2535 ruutmeetrit pinda ja see on planeeritud 340 õpilasele, sealhulgas 16 erivajadusega õpilasele ja 60 töötajale.

Kärdla põhikooli arhitektuurikonkursi võitis 2019. aastal arhitektibüroo Arhitekt Must võistlustöö «Asum». Maastikuarhitektuure lahenduse töötas välja Kino Maastikuarhitektid ja sisearhitektuurse T43 Sisearhitektid.

Kärdla põhikooli ehituse hinnaks kujunes konkurentsipõhisel läbirääkimistega hankemenetlusel koos käibemaksuga 6,4 miljonit eurot, millest 3,4 miljonit eurot on riigi kaasfinantseering ELi regionaalarengu fondist.

Hoonetekompleksi ehitab Ehitus5ECO, valmimise lõpptähtaeg on järgmise aasta septembris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles