Põltsamaa muusikakooli kolimine lükkub edasi

BNS
Copy
Põltsamaa silt
Põltsamaa silt Foto: Elmo Riig

Kuna Põltsamaa muusikakooli ehitaja ei ole kõigi töödega ühele poole jõudnud, lükkub kolimine edasi, kirjutab Vooremaa.

Muusikakooli rahvas lootis uue õppeaasta algul kolida uutesse ruumidesse, paraku see soov ei täitunud. Direktor Hannes Männik on tuleviku suhtes siiski optimistlik. «Maja veel valmis ei ole, ehitustähtaeg on 15. september, aga leppisime ehitajaga kokku, et kuu keskel kolima ei hakka. Teeme seda sügisvaheajal.»

Palju asju on direktori kinnitusel objektil pooleli: näiteks siseviimistlus, käib kabinettide uste paigaldamine, siin-seal pahteldatakse. Paikapanemist ootab evakuatsioonitrepp. «Osa jääbki vaegtööde nimekirja ning tehakse hiljem. Kannatame ära. Enamuse saab ehitaja siiski septembriks valmis. Ventilatsioon vajab samuti häälestamist ning võtab aega,» selgitas direktor.

Hannes Männik tõi välja tõiga, mida keegi ehituse käigus ei oodanud. Eelprojektis olid klasside laed ette nähtud kõrgemad, nüüd aga osutuvad madalamaks. Ventilatsioonisüsteem ei tahtnud ära mahtuda. Torud ja helisummutid tuli paigaldada koridori.

«Kolmandal korrusel tuli panna aga kõik lae alla ning see võttis kõrgust palju madalamaks. Vald otsustas hakata ehitama põhiprojektita. Panustati vaid eelprojektile. Raha kasutamisega oli kiire. Riik eraldas muusikakooli uue hoone tarbeks kaks erinevat raha, üks tuli Covidi projekti kaudu koolide ventilatsioonisüsteemide parandamise, teine energiatõhususe realt. Tähtajad olid ees,» rääkis Hannes Männik.

Tema kinnitusel näeb pärast oktoobrikuu sügisvaheaega, kui kõik ruumid on valmis, kuidas asjad sujuma hakkavad. Siis algab normaalne õppetöö korraldamine.

Muusikakoolis tuleb lahendada ka logistikaküsimus. Tunniplaan tuleb koostada nii, et kaugemalt õpetajad jõuaksid õigel ajal Põltsamaale ja saaksid tagasi koju. Pedagooge käib Põltsamaa muusikakoolis õpetamas Tallinnast, Tartust ja Viljandist. «Vahet pole, tuleb inimene kaugelt või siit Põltsamaalt. Õpetaja tuleb kooli terveks päevaks. Kohalike inimestega on muidugi lihtsam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles