Kaitseväe Akadeemia kadetikogu juhatajaks valiti kadettveebel Lees

BNS
Copy
Kaitseväe akadeemia pidulik jalutuskäik
Kaitseväe akadeemia pidulik jalutuskäik Foto: Sille Annuk

Kaitseväe Akadeemia äsja alanud õppeaastaks valiti kadetikogu uueks juhatajaks kadettveebel Mairo Lees.

«Minu ja uue juhatuse esimeseks eesmärgiks on täita eelmise juhatuse saapad ning ametiaja lõpuks tahame saavutada tulemuse, kus need saapad on meile isegi, et väikseks jäänud,» ütles kadettveebel Lees Kaitseväe Akadeemia Facebooki leheküljel.

«Kadettveebliks otsustasin kandideerida eelkõige isikliku kogemuse saamiseks. Selle ametikohaga käib kaasas suur vastutus ning tahan õpingute ajal panna ennast mitmeti proovile. Loomulikult on oluline esindada ka Kaitseväe Akadeemias õppivaid kadette ning olla nende häälekandjaks,» sõnas kadettveebel Lees, kes soovib enda ametiajal olla kõigi jaoks olemas ning kanda saadud vastutust väärikalt.

Uuele kadettveeblile anti kadettveebli auastme tunnused üle 1. septembri pidulikul rivistusel. Seejärel kohtus uus kadettveebel ka kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremiga.

«Kaitseväe juhatajaga rääkisime eelkõige kaitseväe hetkelisest seisust ning akadeemia lõpetanud ohvitseride tasemest. Kindlasti ei ole kaitsevägi nii-öelda valmis, vaid organisatsiooni areng on pidev protsess. Kindralleitnant Herem aga kinnitas, et Eesti kaitseväe tulevik on heades kätes ning ohvitseride tase muutub järjest paremaks,» sõnas kadettveebel Lees.

Kadettveebel valitakse traditsiooniliselt uue õppeaasta algul teise õppeaasta kadettide seast. Kadettveebli peamiseks ülesandeks on kadetikogu juhatuse esimehena juhtida kadetikogu tegevust, korraldada üritusi ning seista kadettide huvide ja õiguste ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles