Rahvaülikoolid kutsuvad märkama vabaharidust

PM Haridusportaal
Copy
Konverentsil on ettekandjate seas TÜ raamatukogu direktor Krista Aru.
Konverentsil on ettekandjate seas TÜ raamatukogu direktor Krista Aru. Foto: Sille Annuk

Reedel, 10. septembril toimub rahvaülikoolide konverents, mis kutsub kaasa mõtlema vabahariduse rollist elukestvas õppes ja rahvaülikoolide kasutamata potentsiaali üle.

Esimest korda toimuv konverents kannab pealkirja „Rahvaülikoolide kasutamata potentsiaal – like’e on piisavalt, aga kuidas edasi?“. Rahvaülikoole küll teatakse ja tuntakse, kuid ainuüksi sellest jääb väheks. Vabahariduse rolli elukestvas õppes hetkel ei teadvustata.

“Oma esimesel ühisel konverentsil tutvustamegi rahvaülikoolide tegevust ning arutleme, kas ja kuidas vabahariduses osalemine aitab meil tegelikult kõigis oma elurollides, sealhulgas töös paremini hakkama saada,” leiab konverentsi peakorraldaja Hannelore Juhtsalu.

Konverents keskendub teemadele nagu vabaharidus; rahvaülikoolide tegevus, panus ja võimalused tänases Eestis; Põhjamaade kogemused ja väljakutsed, vabahariduse roll inimeste heaolu ja ühiskondliku seisundi parandamisel ning sotsiaalse sidususe suurendamisel. Elukestev õppimine – kas see on inimese eralõbu või vastutus ühiskonna ees?

“Rahvaülikool võiks Eestis olla niisama laialt tuntud ja tunnustatud kui Põhjamaades – seda nii igal sügisel õppimisvõimalusi otsivate täiskasvanute kui ka meie riigi silmis,” märgib Juhtsalu.

Rahvaülikoolide konverentsil võtavad teiste seas sõna haridus- ja teadusminister Liina Kersna, kultuuriminister Anneli Ott, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere ning Tartu Ülikooli Raamatukogu direktor Krista Aru.

Täpsema konverentsi päevakava, esinejate tutvustused ja avaliku otseülekande leiab ürituse kodulehelt: www.rahvaulikoolideliit.ee/konverents

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles