Sügisel toimuvad esimese ja teise kooliastme tasemetööd

BNS
Copy
Tasemetööks saab valmistuda mitmel moel. Fotol Eesti keele õpet toetav trepp
Tasemetööks saab valmistuda mitmel moel. Fotol Eesti keele õpet toetav trepp Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavu sügisel toimuvad esimese ja teise kooliastme tasemetööd eesti keeles, eesti keeles teise keelena, vene keeles emakeelena, matemaatikas ja loodusõpetuses ning teises kooliastmes inglise ja saksa keeles.

Tasemetöö on riiklikult väljatöötatud hindamisvahend õpilase aine- ja ainevaldkonnapädevuste ning edasiste õppimisvajaduste selgitamiseks. Tulemused on õpetajale abi- ja töövahendiks, kuidas õppimist just õpilase vajadusi arvestades suunata, eesmärgistada ja korraldada.

Tasemetöö tulemuse kohta antakse õpetajale ja õpilasele kirjeldav tagasiside. Tasemetööde hinnatud alateemade kirjelduses tuuakse välja nii need tulemused, mis õpilane on juba hästi saavutanud, kui ka need, millega algaval õppeaastal tööd edasi teha. Tagasiside annab infot edasiste õpivajaduste ja võimalike õpilünkade kohta.

Tasemetöö tulemused muutuvad õppimist toetavaks juhul, kui õpetaja ja kool neid oma õppetegevuse taustal analüüsivad ja edasises õppetöös arvesse võtavad.

Koolidel on võimalus tasemetöö sooritada lisaks riikliku valimi koosseisusele ka valimi väliselt ning planeerida tasemetööde sooritamine, lähtudes kooli enese- ja sisehindamise eesmärkidest. Tasemetöö tegemiseks on võimalus valida mitme päeva vahel.

Tasemetööde valimite koostamisel lähtutakse Eesti Hariduse Infosüsteemi (EHIS) andmetest, mistõttu on väga oluline, et õppeasutused uuendaksid õpilaste andmed EHIS-es tähtaegselt hiljemalt käesoleva nädala reedeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles