Uued e-testid aitavad hinnata õpilaste teadmiste taset

BNS
Copy
Õpilaste teadmiste taset saab kontrollida ka e-testidega. Fotol ajaloo digiõpik 5. klassile.
Õpilaste teadmiste taset saab kontrollida ka e-testidega. Fotol ajaloo digiõpik 5. klassile. Foto: Marili Pärtel

Lisaks tasemetöödele on koolidel võimalik kasutada uusi elektroonseid aineteste, et hinnata õppeaasta alguses õpilaste lähtetaset erinevates õppeainetes.

Koolidele suunatud uue hindamisvahendi eesmärk on toetada õppetöö asjakohasust ja individualiseerimist. Juba kaht õppeaastat mõjutanud koroonakriisi taustal on oluline põhjalikumalt jälgida õpilaste taset ja märgata sekkumisvajadusi. Uute e-testide kasutamine on koolidele vabatahtlik.

Õppeaasta alguses pakutakse võimalust hinnata õpilaste lähtetaset kahes õppeaines: matemaatikas ja eesti keeles teise keelena. Matemaatikas saab hinnata õpilaste teadmisi 5., 8. ja 9. ja 10. klassis. Eesti keeles teise keelena saab uute testide kasutamist proovida 5. ja 8. klassis. Testide väljatöötamine jätkub sügisel ja järgmisel aastal. Kõik uued lähtetaseme testid on kättesaadavad eksamite infosüsteemis EIS. Tagasisides antakse infot õppeteemade ja osaoskuste kaupa, et täpsemalt kaardistada võimalikke lünki õpitulemustes.

Algaval õppeaastal on võimalik õpilaste õpi- ja suhtluspädevust hinnata e-testidega ka 8. klassides. Valminud on uued üldpädevuste e-testid eesti ja vene keeles 8. klassidele. Seni oli üldpädevusi võimalik hinnata sarnaselt 3. ja 6. klassis. Õpetaja saab valida, millal ja milliseid õpilasi testida. Tulemused hinnatakse automaatselt ning tagasiside esitatakse EIS-is nii õpetajale kui õpilastele kohe pärast testimise lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles