Riik toetab Tartu ja Viru vanglas õppe korraldamist ligi 300 000 euroga

BNS
Copy
Viru vangla Jõhvis. FOTO:SANDER ILVEST/ EESTI MEEDIA
Viru vangla Jõhvis. FOTO:SANDER ILVEST/ EESTI MEEDIA Foto: SANDERI LVEST

Haridus- ja teadusministeerium eraldab Kohtla-Järve linnale vanglaõppe korraldamiseks 195 129 eurot ja Tartu linnale 99 372 eurot.

«Kuna lepingute vahearuannete esitamise aeg on lähipäevil, võib ette ütelda, et Tartu lepingu maht ilmselt õpilaste arvude muutusest tingituna mõnevõrra tõuseb. Tegu on iga-aastaste eraldistega, mille suurus sõltub vanglas tegutsevate üldhariduskoolide õpilaste arvudest ja jaotusest. Lepingute mahud on õppijate arvu langustrendist tulenevalt olnud mitmel aastal kergelt languses,» kommenteeris ministeeriumi kaasava hariduse juht Jürgen Rakaselg.

Tallinna linnale eraldab riik 102 968 eurot toetust vanglaõppe läbiviimiseks.

Tänavu alustab vanglates kooliteed 242 vangi, kellest 216 on mehed ja 26 naised.

Tartu vanglas on õppureid 71, neist 32 õpib Tartu Täiskasvanute gümnaasiumis ja 39 Tartu Kutsehariduskeskuses. Eesti keele kursuse erinevatel tasemetel õpib 43 vangi.

Tallinna vanglas on õppureid tänase seisuga 74, neist 32 õpivad Tallinna Täiskasvanute gümnaasiumis ning 42 Tallinna Ehituskoolis, ent õpilaste arv suureneb, sest vastuvõtt veel käib. Eesti keele kursuse erinevatel tasemetel õpib 57 vangi.

Viru vanglas on õppureid 97, neist 47 õpivad Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses, 50 Kohtla-Järve Täiskasvanute Ggmnaasiumis. Eesti keele kursuse erinevatel tasemetel õpib 115 vangi.

Kõrgharidust ükski vang hetkel vanglas ei omanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles