Mustamäel jagati lastele tasuta 930 portsjonit suppi

BNS
Copy
Soe supp
Soe supp Foto: Eero Vabamaegi

Tallinnas Mustamäel jagati lõppeval suvel tasuta lõunate pilootprojekti raames lastele 930 portsjonit suppi.

Mustamäe linnaosa valitsus korraldas selle aasta augustis sarnaselt põhjanaabrite pealinna Helsingi omavalitsusele linnaosa lastele suunatud tasuta sooja lõuna pilootprojekti.

Helsingis on juba 79 aastat pakutud suvel, kui on koolivaheaeg, parkides ja mänguväljakutel lastele sooja lõunasööki ning seda igal argipäeval.

Eestis on sellest põhjanaabrite pikaajalisest traditsioonist väga vähe juttu tehtud, ent ometigi on Mustamäe linnaosa valitsuse kinnitusel ka Eestis lapsi, kes ei saa suveperioodil, kui koolisööklad on kinni, päevad läbi sooja toitu. Nii otustaski linnaosa käivitada Mustamäel Helsingiga sarnase projekti.

«Alustasime pilootprojekti ning pakkusime augustis üks kord nädalas, reedeti kell 13 kõikidele lastele, kes selleks soovi avaldasid, Mustamäel Vilde 69 spordipargi mänguväljaku juures tasuta sooja lõunasööki,» kirjutas linnaosa sotsiaalmeedias.

Suvise pilootprojekti viimane lõunasöök toimus 27. augustil. Projekti toitlustamisparter oli restoran Armudu, kes nõustus selles projektis heategevusena kaasa lööma täiesti tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles