Teadmistepäeval selgub teadusvõistluse Rakett 69 võitja

PM Haridusportaal
Copy
Teaduskonkurss. Pilt on illustreeriv.
Teaduskonkurss. Pilt on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Koos kooliaasta algusega saab lahenduse ka põnev teadusvõistlus Rakett 69, kui kell 20 lähevad finaalis vastamisi Kaspar Saakpakk ja Karl Mell.

Sadade noorte teadushuviliste seast end Rakett 69 pardale murdnud ja läbi hooaja suurepäraseid teadmisi ning oskusi näidanud Kaspar Saakpakk ja Karl Mell selgitavad teadusvõistluse võitja välja võimalikult täpse Goldbergi masinaga. Nende ülesandeks on luua 15 elemendist koosnev ahelreaktsioonimasin, mis peab tulemuseni jõudma 96 sekundiga.

11. hooaja finalistid on pealinna koolide vilistlased – siniste meeskonda kuulunud Kaspar Saakpakk on lõpetanud Tallinna 21. kooli, roheliste meeskonnas finaali jõudnud Karl Mell on Tallinna reaalkooli vilistlane. Mõlemad noormehed paistavad silma nii teadmiste kui ka hobide poolest ning kasutavad oma huvialasid ka finaaliülesandes. Kaspari huvideks on muusika ja pillimäng, Karlil triatlon ja disc golf. Kui Kaspar peab oma tugevuseks tiimitööd, siis Karl näeb enda trumbina loogikat.

Finaalis toetavad Kasparit ja Karli endised võistlejad ning mentorid. Saadet juhib Aigar Vaigu, finaali jälgivad Riin Tamm, Kaja Pae, Taavi Kotka ja Mart Noorma. Kell 20 algavas finaalis läheb lisaks võitjatiitlile jagamisele 24 000 euro suurune auhinnafond. Võitjat premeeritakse 10 000-eurose teadusstipendiumiga, lisaks jagatakse välja mitmeid eriauhindu. Saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal ETAg-i ja Vesilinnu koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles