Eesti keele lisaõpetaja programmiga liituvad uued õpetajad ja koolid

BNS
Copy
koolitund, klass
koolitund, klass Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Algaval õppeaastal laieneb professionaalse eestikeelse õpetaja programm, mis on juba toonud vene õppekeelega lasteaedadesse ja koolidesse paarsada lisaõpetajat.

Tänavu sügisest tegutseb 153 lisaõpetajat lasteaedade rühmades ja 43 õpetajat esimeses kooliastmes. Pilootprojekti «Professionaalne eestikeelne õpetaja vene õppekeelega lasteaiarühmas» lisandub sel sügisel 50 uut õpetajat. Koostöös Tallinna Ülikooliga 2018/2019. õppeaastast käivitatud projekti eesmärk on tagada rühmas kvaliteetne eestikeelne õpe alates lapse kolmeaastaseks saamisest.

Alusharidusest alguse saanud projekt laienes 2020/2021. õppeaastast põhikooli, kus pilootprojektis «Professionaalne eestikeelne õpetaja põhikoolis» alustanud 22 õpetajale lisandub sügisel 21 õpetajat. Projekti raames koolitatakse ka haridusasutuste juhte ja tugimeeskondi. Eesti keele lisaõpetaja projekt on suunatud keeleõppe kvaliteedile –õpetajate professionaalsus, õppevahendid, koolitus, rakendusuuring.

Projekti fookuses on kvaliteetne keeleõpe ja erinevate keeleõppemudelite piloteerimine. Plaani kohaselt jõuab projektis osalevate muu kodukeelega õpilaste eesti keele oskus 3. klassi lõpuks A2-tasemele, seejuures pööratakse tähelepanu mitmekeelses klassis iga lapse arengu toetamisele. Samal ajal arendatakse nii eesti kui ka muu kodukeelega õpilaste emakeeleoskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles