Aasta kiusuennetaja tiitel läks tänavu Valga põhikoolile

BNS
Copy
Valga põhikool.
Valga põhikool. Foto: Arvo Meeks

SA Kiusamisvaba Kool andis välja aasta kiusuennetaja kooli tiitli, mille pälvis sel aastal Valga põhikool.

Tihedas konkurentsis saavutas sel aastal teise koha Võru Kesklinna kool ning kolmandale kohale jõudis Rocca al Mare kool. Tiitlile kandideeris kokku 11 kooli.

«Oleme rõõmsad ja põnevil, sest meie selleaastane esikolmik pakkus üksteisele väga tugevat konkurentsi. Nii tugevat, et lõpptulemuse selgumisel said määravaks ainult komakohad,» sõnas suvekooli päevajuht ja KiVa koolide mentor Kirsti Villard. «Esimese koha sai kool, millel on KiVa programmi rakendamise osas palju tehtud ja palju jagada. Aastate jooksul on läbi tehtud nii tõsised mõõnad kui ka julged tõusud,» lisas ta.

Tiitli võitja Valga põhikool on KiVa programmi rakendanud juba kaheksa aastat ning paistis muuhulgas silma sellepärast, et lisaks KiVa programmi põhitegevustele on meeskond algatanud mitmeid programmi toetavaid tegevusi. Näite sellisest tegevusest tõigi tiimijuht Kristi Lee välja küsimuse peale, milline oli möödunud õppeaasta kõige eredam kiusuennetusega seotud mälestus. «Lõpp jääb ikka eriti hästi meelde - KiVa maastikumäng, mille puhul viimasel hetkel otsustasime, et me ikkagi teeme. Kogu meeskond tuli kaasa ja õpetajad tulid kaasa ning see positiivne tagasiside lastelt ja õpetajatelt, et sellest võiks saada traditsioon ja teeme veel, see oli nii äge,» rääkis ta.

Aasta kiusuennetaja tiitli väljaandmise eesmärk on väärtustada kooliperede pühendumist kiusamise ennetamisele ja lahendamisele. Sihtasutus soovib sel viisil tunnustada täiendavalt koole, kes kasutavad maksimaalselt ära uuringutega kontrollitud KiVa programmi, pingutades selle nimel, et kiusamist jääks koolis aina vähemaks.

Aasta kiusuennetaja kooliks saab kandideerida iga vähemalt kaks aastat KiVa programmi kasutanud kool, kes selleks õppeaasta lõppedes ise soovi avaldab. Tiitlisaaja välja selgitamiseks võetakse arvesse nii kooli õpilasküsitluse tulemusi, KiVa rakendamise näitajaid personali tagasiside põhjal kui ka osalemisaktiivsust Kiusamisvaba Kooli poolt pakutavatel täienduskoolitustel. Boonuspunkte annavad ka kõik koolipoolsed lisategevused KiVa programmis pakutavate teadmiste ja oskuste laiemaks levitamiseks.

Aasta kiusuennetaja kooli tiitlit annab SA Kiusamisvaba Kool välja igal aastal alates 2018. aastast. Varasemalt on tiitli pälvinud Kuusalu keskkool, Kalmetu põhikool ja Rocca al Mare kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles