Alavere kool alustab uut õppeaastat renoveeritud majas

BNS
Copy
Esimesel septembril kõlab koolikell.
Esimesel septembril kõlab koolikell. Foto: Marko Saarm

Alavere kool alustab uut õppeaastat renoveeritud majas ning põhikooli direktor Renna Reisi kinnitas paar päeva enne uue õppeaasta algust, et on väga rahul kõigega, mida ehitajad koolis on teinud, kirjutab Sõnumitooja.

Mullu novembrist kestnud renoveerimise käigus soojustati koolimaja fassaad, ehitati ventilatsioon, uued kütte-, vee- ja kanalisatsiooni- ning elektrisüsteemid, tehti siseviimistlus. Renoveerimise tulemusena saab koolimaja C-klassi energiamärgise.

Koolimaja renoveerinud Revin Grupi projektijuht, Alavere põhikooli vilistlane Silver Nurmsalu tunnistas, et tema senise kogemuse põhjal on aeg, mil Alavere koolimaja renoveeriti, üks kõige keerulisemaid. «Koroonapandeemia, sellest tulenevad haigestumised, sellele järgnenud ehitusbuum, materjalide defitsiit, tööjõupuudus,» loetles ta, kuid lisas, et kooli jaoks olnuks ideaalsemat aega renoveerimiseks raske leida, kuna suur osa õppetööst toimus sel ajal nagunii distantsõppena.

Alavere 1988. aastal avatud koolimaja kaasajastamiseks ja energiatõhusamaks muutmiseks korraldas vallavalitsus 2019. aastal hanke, mille võitis P.P. Projekt, projekt läks maksma 71 136 eurot.

Kui eelmise aasta kevadel selgus, et Anija vald saab koroonaviirusest tingitud kriisi leevendamiseks riigilt 440 000 eurot investeeringutoetust, otsustas vallavolikogu kasutada selle koolimaja renoveerimiseks. Renoveerimishanke võitnud Revin Grupp  tegi kapitaalremondi 1 116 000 euro eest. 

Koolimajja veeti 10 kilomeetrit elektrikaableid, vahetatud said elektrikilbid ja valgustid, vee- ja kütte- ning ventilatsioonitorusid paigaldati rohkem kui 2 kilomeetrit, soojustati ja krohviti 2000 ruutmeetrit fassaadi, maalritel tuli viimistleda ligi 5300 ruutmeetrit pinda. Uusi põrandaid ehitati ligikaudu 1800 ruutmeetrit. Asendati 60 ust ja koridoridesse pandi liikumisanduritega valgustid.

Koolimaja teenindab kolm soojustagastusega ventilatsiooniseadet, kööki täiendati uute tööpindade ja seadmetega, võimlas vahetati rõdupiirded, pandi uus valgustus, päästeameti nõudel tehti katuseaknad. Täielikult lammutati vanad tualettruumid ja ehitati uued, klassiruumidesse paigaldati ventilatsioonitorud, uuendati valgustust.

Uuendati ka kooliümbruse kõnniteid, maja ette lisati invakaldtee, jalgrattahoidlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles