Tööd alustab koolipsühholoogide tasuta nõuandetelefon

PM Haridusportaal
Copy
Psühholoog Karmen Maikalu
Psühholoog Karmen Maikalu Foto: Kristjan Teedema

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Koolipsühholoogide Ühingu eestvõttel alustab kolmapäevast tööd tasuta koolipsühholoogide nõuandetelefon.

Nõuandeliinile on oodatud helistama kõik laste ja noortega töötavad inimesed, lapsevanemad, õppijad ning lapsed ise. Nõuandeliini eesmärk on pakkuda hõlpsalt kättesaadavat võimalust rääkida kvalifitseeritud koolipsühholoogiga mugavalt, anonüümselt ja tasuta.

«Piloteerisime kevadel õpetajate nõuandeliini, mis võeti haridustöötajate poolt hästi vastu. Siis nägime, et tegelikult ei vaja koolipsühholoogi nõu ainult õpetajad, vaid ka haridusasutuste teised osapooled – õpilased, lapsevanemad ja noored ise. Seepärast otsustasime nõuandeliini tööd laiendada,» ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning lisas, et nõuandeliin tõstab psühholoogilise nõustamise kättesaadavust.

Eesti Koolipsühholoogide Ühingu juht Karmen Maikalu tervitab laiendatud nõuandeliini soojalt. «Nõuandeliinile vastavad psühholoogid mõistavad kooli hingeelu süvitsi ning toetavad helistajat, et keerulistes olukordades tasakaalu hoida ja sobivaid lahendusi leida.»

Nõuandeliini eestikeelne number 1226 vastab esmaspäevast reedeni kella 16–20 ning venekeelne number 1227 teisipäeviti kella 16–20. Kõnedele vastavad koolipsühholoogi kutsetunnistusega kogemustega psühholoogid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles