Kooliaasta alguse kontsert jääb Haapsalus ära

BNS
Copy
Esimesel septembril kõlab koolikell.
Esimesel septembril kõlab koolikell. Foto: Marko Saarm

Koolirahu kuulutamine koos kontserdiga Haapsalus jääb tänavu koroonaviiruse leviku tõttu ära, kirjutab Lääne Elu.

Kui varem on kõikide Haapsalu koolide õpilased ja õpetajad 1. septembril pärast aktust kogunenud kultuurimaja ette, kus allkirjastatakse koolirahu leping ja noortele on esinenud mõni artist, siis tänavu jääb ülelinnaline kooli alguse kontsert ära. Küll aga saavad kõik linna koolid video koolirahu allkirjastamisest.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul otsustati pidada koolirahu allkirjastamine virtuaalselt möödunud nädalal. «Koroona ründab meid tasapisi ja valitsus on teatud korraldused vastu võtnud. Sellepärast otsustasime suurt ansambliga pidu sel aastal mitte teha,» ütles Sukles.

Koolirahu lepingule kirjutasid alla Sukles, õpetajate esindajana Haapsalu põhikooli huvijuht Siim Birk ja õpilaste esindajana noortevolikogu liige Rasmus Kuslap. Lepingu eesmärk on allkirjadega kinnitada õppeaasta töine ja sõbralik meeleolu. 

Viiruse leviku tõttu on ka enamikus koolides 1. septembri aktus tavapärasest tagasihoidlikum. Aktustele on tänavu oodatud vaid esimeste klasside õpilaste vanemad, kes on vaktsineeritud, koroona läbi põdenud, teinud kuni 48 tundi varem kiirtesti või kuni 72 tundi varem PCR-testi.

1. septembril on ka koolimajades võimalik teha antigeeni kiirtesti, kuid selleks peab varem kohale tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles