Tarkusepäeval avatakse pealinnas kolm täielikult uuenenud koolimaja

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna Mustjõe Gümnaasium
Tallinna Mustjõe Gümnaasium Foto: Claire Peinar / Postimees

Kolmapäeval taasavatakse Tallinnas kolm täielikult renoveeritud koolimaja: Lasnamäe põhikool, Arte gümnaasium ning Mustjõe gümnaasium.

Lasnamäe põhikooli aktusel õnnitleb kooliperet linnapea Mihhail Kõlvart, Arte gümnaasiumis abilinnapea Eha Võrk ning Mustjõe gümnaasiumis abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Lasnamäe põhikooli sai uue võimla koos spordisaalide, riietus- ja pesuruumidega, staadion remonditi vastavalt tänapäeva nõuetele. Õpperuumid on kujundatud õpipesa-süsteemina, mis on kohandatud õpilaste eriliste vajadustega. Ruumid on värvi- ja valgusküllased, igas klassis on digitahvel. Lasnamäe põhikoolis õpib 355 last.

Arte gümnaasium sai varasemaga võrreldes juurde ligi 2500 ruutmeetrit kasulikku pinda – täiendavaid klassiruume, auditooriumi vormis rekreatsioonialad ning laiendati sööklat. Koolil on nüüd kolm katusel asuvat õueklassi. Ligi 12 500 ruutmeetri suurune staadioniala on samuti uuendatud. Arte gümnaasiumis käib 950 õpilast.

Mustjõe gümnaasiumi hoonele lisandus kolmandiku jagu pinda. Vana võimla- ja aulakorpus lammutati ning rajati uus õppekompleks koos õuealaga. Kool sai ka renoveeritud staadioni ning korv- ja võrkpalliplatsi. Kooliteed alustab seal 710 õpilast.

«Koolide renoveerimisel pandi suurt rõhku sportimise ja aktiivse vaba aja veetmise võimalustele,» rääkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. «Loodan, et tugev tervis aitab nii lastel kui ka õpetajatel eesootavate väljakutsetega edukalt toime tulla.»

Tallinna munitsipaalüldhariduskoolides õpib 2021/22. õppeaastal üle 47 200 õpilase. Tallinnas on 57 üldhariduskooli ja nendest tervikuna renoveerimata veel vaid neli. Needki on projekteerimisel või ehitamisel ning on planeeritud renoveerida lähiaastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles