Valminud on uued digiõpikud erivajadusega õppijatele

BNS
Copy
Digiõpikud, Vanalinna põhikool
Digiõpikud, Vanalinna põhikool Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Lihtsustatud õppekava (LÕK) järgi õppijatele on valminud uued digiõpikud: matemaatika 2. ja 4. klassile; loodusõpetus 5., 8. ja 9. klassile ning inimeseõpetus 2., 3., 4., 5., 8. ja 9. klassile.

Digiõpikud sobivad kasutamiseks ka põhikooli riikliku õppekava järgi õppijate õppe diferentseerimisel, individuaalse õppekava alusel õppijate ning muukeelsete õpilaste õpetamisel.

Digiõpikute puhul toimub pidev sisuline ning tehniline ajakohastamine vastavalt kasutajate tagasisidele, autorite tähelepanekutele ja nii edasi. Sama põhimõtte alusel eelnevalt loodud 12 haridusliku erivajadusega (HEV) digiõpikut on olnud kasutusel juba ühe õppeaasta ning leidnud hea vastuvõtu. Loomisel on jätkumaterjal toimetulekuõppe õppematerjalile „Loomariik“.

Eelmise õppeaasta alguses ilmus LÕK valikõppeaine ainekava „Digioskuste õpe lihtsustatud õppes“. Kinnitati ka LÕK digipädevusmudel, mis vaadatakse üle ja värskendatakse tänavu sügisel. Mõlemad dokumendid toetavad ja soodustavad LÕK õpilastega digiõpikute ja digivahendite kasutamist. Ajakohastamisel on ka HEV paberõppematerjalid, millest suur osa on välja antud aastatel 2008–2015. Kordustrükid ilmuvad järk-järgult alates 2021/2022. õppeaastast.

Algaval õppeaastal luuakse süsteemne õppematerjal programmeerimise ja robootika õpetamiseks alushariduses ning arendatakse edasi informaatika digiõpikuid esimesele ja teisele kooliastmele. Alustatakse kolmanda kooliastme valikkursuste õppematerjalide loomise ja piloteerimisega. Gümnaasiumi informaatika valikkursuste põhjal pakutakse õpilastele MOOC-e, mis annavad võimaluse õppida programmeerimist ja teha tiimitööna digilahenduse arendusprojekte. Jätkatakse informaatika ainekava arendamist ja võimaluste loomist IT-õppeks nii eraldi ainena kui ka lõimitult. Sügisel toimub üle-eestiline õpilasüritus “Progetiigri tulevikutegija 2021”, mis on Euroopa Code Week programmeerimisnädala osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles