Politsei palub liikluses arvestada kooliteed alustavate lastega

BNS
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Politsei kinnitusel tuleb järgnevatel nädalatel tänavatel olla eriti tähelepanelik, sest liiklus muutub tunduvalt intensiivsemaks ja lisandub hulganisti pisikesi koolilapsi, kes alles õpivad iseseisvalt ohutult liiklema.

Õppeaasta algus toob pärast pikka suve taas rohkelt lapsi liiklusesse. Aitamaks kõigil turvaliselt kooli ja koju jõuda, pöörab politsei õppeasutuste ja ristmike juures liiklusturvalisusele suuremat tähelepanu. «Jälgime tee ületamisi, autojuhtide sõidukiirust ning turvavarustuse kandmist nii jalgrattaga kui ka kergliikuritega sõitjate seas,» rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Ta rõhutas, et lisaks politseilistele tegevustele on väga oluline, et vanemad käiksid esimesse klassi minevate lastega kooli mineku teekonna korduvalt koos läbi. Tasub ka ohutu liiklemise põhimõtted meelde tuletada. 

Kindlasti tuleb vanematel tähelepanu pöörata sellelegi, kui laps hakkab koolis käima jalgratta või muu sõiduvahendiga. Sellisel juhul peab sõiduk olema lapsele paraja suurusega, tehniliselt korras, kiiver peas ning juhtimisvõtted ja liiklusreeglid selged.

Autojuhtidele tuletab politsei meelde, et liikluses pole kohta kiirustamisele. «Asjatuid pingeid, hilinemist ning sellest tulenevat kiirustamist saab vältida, kui oma teekonda piisava ajavaruga planeerida,» toonitas Loigo.

Teeme üheskoos nii, et iga laps jõuaks turvaliselt kooli ning koolist koju, kutsub politsei üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles