WHO: õpetajad peavad olema vaktsineerimisel prioriteet (4)

Copy
Vaktsineerimine õpetajate hulgas peab olema prioriteet
Vaktsineerimine õpetajate hulgas peab olema prioriteet Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õpetajad ja koolipersonal peaksid olema koroonaviiruse vastu vaktsineerimisel prioriteetne rühm, et koolid Euroopas ja Kesk-Aasias saaksid jääda avatuks, teatasid esmaspäeval Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ja UNICEF.

Meetmete seas koolide lahtihoidmiseks pandeemiaolukorras on õpetajate ja muu koolipersonali prioriteetne kaitsesüstimine riiklike vaktsineerimisplaanide osana," märkisid ÜRO ametid avalduses.

Soovitust, mille rühm WHO eksperte esitas juba 2020. aasta novembris enne vaktsineerimise algust, tuleks täita, "tagades samal ajal elanikkonna haavatavate rühmade kaitsesüstimine", lisati avalduses.

Õppetöö jätkumisel pärast suvevaheaega on tähtis, et kontaktõpe jätkuks katketeta hoolimata koroonaviiruse nakkavama deltatüve levikust, märgitakse avalduses. "See on äärmiselt oluline laste hariduse, vaimse tervise ja sotsiaalsete oskuste seisukohast, kuna koolid aitavad lastel saada õnnelikeks ja oma panust andvateks ühiskonna liikmeteks," ütles WHO Euroopa regiooni direkor Hans Kluge.

ÜRO ametid kutsusid riike vaktsineerima üle 12-aastaseid lapsi, kes on terviseprobleemide tõttu suuremas ohus põdeda Covid-19 raskekujuliselt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles