Riik toetab uute veebikoolitustega koole ja lasteaedu

BNS
Copy
Haridus- ja noorteamet
Haridus- ja noorteamet Foto: Erlend Štaub

Haridus- ja noorteamet on koostanud kaks uut veebikoolitust, mis on mõeldud koolide ja lasteaedade personalile.

Koolitused „Targalt internetis - ABC minu koolis“ ja „Targalt internetis - ABC minu lasteaias“ on mõeldud koolide ja lasteaedade haridustehnoloogidele ja sisekoolituste läbiviijatele.

Distantsõpe on esile toonud vajaduse pöörata senisest suuremat tähelepanu targale ja turvalisele internetikasutusele. Seetõttu lõi amet uued koolitused, mis annavad koolide ja lasteaedade sisekoolitajatele tööriistakohvri, mille abil oma asutuses tarka interneti kasutamist toetada. Koolitused on mõeldud haridustehnoloogidele ja teistele töötajatele, kelle roll on õpetajate koolitamine.

Osalejad saavad juurdepääsu sisekoolituste läbiviimiseks tarvilikele materjalidele – sisulistele slaididele erinevatel teemadel, näiteks millised on veebikasutaja olulised kontod, mis on kaheastmeline autentimine ning kuidas teha varukoopiaid. Samuti räägitakse lastest kui autoritest ja digisisu loojatest, lapse mängust tehnoloogiaga, turvalisest ja juhendatud ekraaniajast ning metoodilistest juhendmaterjalidest.

“Targalt internetis - ABC minu koolis“ materjalid on kokku pannud Veiko Hani ja Mikk Oad. “Targalt internetis - ABC minu lasteaias“ materjalid on kokku pannud Elyna Heinmäe, Kristina Lee, Mari Kummer ja Astrid Randoja. Materjalid sobivad nii algajale kui ka edasijõudnud sisekoolitajale digiturvalisuses algtasemel õpetajate õpetamiseks.

Koolitused koosnevad veebikohtumistest, mille käigus antakse ülevaade materjalidest ja nõu sisekoolituste läbiviimiseks ning iseseisvast tööst ehk sisekoolituste läbiviimisest oma asutuses. Kuna koolituse käigus tuleb igal osalejal viia läbi vähemalt kaks sisekoolitust, siis enne registreerumist palutakse kindlasti teha koolituste läbiviimiseks kokkulepe juhiga.

Registreerumine koolitustele on avatud. Lisainfo leiab haridus- ja noorteameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles