Parim välisüliõpilaste praktikat toetav tööandja on Cybernetica

PM Haridusportaal
Copy
Parima praktikakoha auhinna üleandmine
Parima praktikakoha auhinna üleandmine Foto: Tööandjate Keskliit/Aron Urb

Tööandjate Keskliit tunnustas esmaspäeval konkursi «Parim praktikakoht» rahvusvaheliste tudengite praktikapakkuja kategooria võitnud info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaid arendavat ettevõtet Cybernetica AS.

Võidu tõi pikaaegne, süsteemne ja silmapaistev praktikantide kaasamine ettevõtte tegevusse. Hindamiskomisjon tõi esile ka tihedat koostööd ülikoolidega ja praktikantide läbimõeldud juhendamist.

Cybernetica võtab igal aastal vastu umbes 20 praktikanti ettevõtte erinevatesse osakondadesse ja mitmed neist on välisüliõpilased. Sealjuures jääb suur osa praktikaprogrammi lõpetanud inimestest Cyberneticasse edasi tööle.

«Kuna meie töö iseloom on väga rahvusvaheline, siis välistudengite praktika toetamine toob meile majja ka uusi kasulikke teadmisi näiteks erinevatest ärikultuuridest ning ka välismaa ülikoolide õppekavadelt,» ütles Cybernetica juhatuse liige ja infoturbeinstituudi direktor Dan Bogdanov.

Auhinna andsid üle ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ja Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

2021. aastal esitati konkursile 50 avaldust, millega seati kandideerima 48 praktikakohta. Lisaks Cyberneticale said tunnustuse G4S Eesti üldvõitjana, Incap Electronics Estonia parima regionaalse praktikakohana ning parim väikeettevõttest praktikakohana Balti Logistika.

Cybernetica on Eesti e-riigi peamisi arenduspartnereid, olles loonud X-tee turvalise andmevahetuskihi, internetihääletamise süsteemi, digitaalse identiteedi tehnoloogiaid ning kriitilise tähtsusega teenuseid näiteks maksu- ja tolliametile. Cybernetica tehnoloogiaid kasutatakse umbes 35 riigis, Ukrainast Gröönimaani ja Jaapanist USA-ni.

Varem on tunnustuse pälvinud Magnetic MRO, PCC Projekt, Eesti Energia, SEB Pank, ABB, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Swedbank, Naudingumaitse OÜ, Wendre, Fortaco Estonia, TOP Marine, Hanza Mechanics Tartu ja Gurmeeklubi, Ericsson Eesti, Radisson Blu Hotel Olümpia, Velvet, Wermo ning Pärnu Haigla.

Konkursi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit kuuendat aastat koostöös haridus- ja noorteameti ning haridus- ja teadusministeeriumiga, algatust rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles