Üldharidus- ja kutsekoolid saavad kandideerida aasta kooli tiitlile

PM Haridusportaal
Copy
Viljandi gümnaasiumil pälvis aasta kooli tiitli 2019. aastal
Viljandi gümnaasiumil pälvis aasta kooli tiitli 2019. aastal Foto: Marko Saarm

Haridus- ja noorteamet kutsub üldharidus- ja kutsekoole kandideerima aasta kooli tiitlile.

Kevadel startinud aasta kooli konkurss on avatud veel neli nädalat. Osalema on oodatud kõik Eesti üldharidus- ja kutsekoolid. Kooliperedel on kandideerimiseks aega 26. septembrini.

Tänavu juba neljandat korda toimuv konkurss on ellu kutsutud, et tunnustada koole, kus õppimine on inspireeriv ja innovaatiline. «Suvepuhkuselt naastes on aasta kooli konkursist osavõtmine kooliperedele suurepärane võimalus ühiselt midagi loovat ja lõbusat ette võtta. Nagu varasematel aastatel, ootame ka sel korral õpilaste poolt vahvat pealehakkamist, et koguda kokku see, mis annab kõige paremini edasi kooli ühtehoidvat ja inspireerivat õpikeskkonda,» selgitas haridus- ja noorteameti peaspetsialist Kadri Ratas.

Tänavu on konkursil soov eriti esile tõsta neid koole, kus keerulisele aastale vaatamata on kvaliteetse õppe tagamise kõrval leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks ning igaühe heaolu ja hakkamasaamise toetamiseks.

Tiitlile kandideerimiseks tuleb kooliperel saata 26. septembriks aadressile aastakool@harno.ee lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri. Täpsed tingimused konkursil osalemiseks leiab veebilehelt www.harno.ee/aastakool.

Konkursi žürii valib kõikide osalejate seast välja 10 finalisti. Žüriisse kuuluvad Kristin Pintson Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERRi noortesaatest «Nova» ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa. Konkursi võitja selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kool 2021 avalikustatakse 29. oktoobril ETV otsesaates «Terevisioon».

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning esimese aasta kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool.

Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi korraldatava aasta õpetaja konkursist, mille eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles