Ilm soosib: kooliaasta aktused pääsevad suure tõenäosusega sajust

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Õppeaasta avaaktus.
Õppeaasta avaaktus. Foto: Arvo Meeks

Ilmateenistuse prognoosi järgi soosib 1. septembri ilm neid, kes plaanivad õppeaasta avaaktused õues pidada.

Õppeaasta avapäeval ulatub Eestini Briti saartelt kõrgrõhuala idaserv. Kui öö hakul sajab veel kohati hoovihma ning on udu, siis päev tuleb valdavalt sajuta. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul ning sooja on päeval 16–19 kraadi.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul tasub kooliaasta alguse aktused pidada võimaluse korral õues. «Ühtlasi selgitame hiljemalt järgmise nädala alguseks välja lahenduse, kuidas saaksid aktustest osa võtta need, kellel Covid-tõendit pole,» ütles Belobrovtsev lõppeval nädalal.

Ka rektorite nõukogu esimees Mart Kalm pooldab võimaluse korral aktuste viimist õue. «Näiteks Tartu Ülikool teeb avaaktuse peahoone ees õues – teised küll sees,» ütles Kalm ja lisas, et enamikus ülikoolides on hea ventilatsioon.

Viljandi gümnaasiumi direktor Juhan-Mart Salumäe rääkis, et neil on samuti plaanis pidada õppeaasta avaaktus väljas, sest koolis sees ei ole piisavalt ruumi suure ürituse korraldamiseks, nii et oleks täidetud hajutamise reeglid. Kui ilm on halb, jääb aktus ära ja selle asemel toimuvad rühmajuhendajate tunnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles