Reedest saab kümnes Tallinna koolis lasta end vaktsineerida

BNS
Copy
Vaktsineerimine Qvalitases
Vaktsineerimine Qvalitases Foto: Urmas Luik

Reedest pühapäevani kella 10-20 saab kümnes Tallinna koolis lasta end vaktsineerida, kusjuures kaetud on kõik linnaosad.

Vaktsineerimispunktid on avatud Tallinna 21. koolis Raua tänav 6, Tallinna Kristiine gümnaasiumis Nõmme tee 32, Pirita Majandusgümnaasiumis Metsavahi tee 19, Tallinna Õismäe Vene Lütseumis Õismäe tee 28, Tallinna Nõmme põhikoolis Raudtee tänav 68 ja Ehte Humanitaargümnaasiumis Ehte 9, samuti Lasnamäe gümnaasiumis Pae tänav 59, Tallinna Kuristiku gümnaasiumis Kärberi 9, Tallinna 53. keskkoolis Sütiste tee 42 ja Tallinna Tehnikagümnaasiumis Sõpruse puiestee 187.

Õpilased võivad vaktsineerida mistahes koolis, kus võimalik, see ei pea olema kodukool. Koolidesse võivad minna vaktsineerima ka kõik teised soovijad.

Tervishoiuteenust pakuvad koolides Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Tallinna Kiirabi ning SA Tallinna Koolitervishoid. Õpilaste vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Pfizer/BioNTech Comirnaty, mida on selle vanuserühma vaktsineerimiseks soovitanud riiklik ekspertkomisjon. Teise doosiga saab vaktsineerida kuue nädala pärast.

Vaktsineerimine on vabatahtlik, millest on teavitatud nii koole kui ka õpilasi ja lapsevanemaid. Õpilane saab vaktsineerima minna koos vanemaga või vanema antud kirjaliku nõusolekuga. Nõusoleku vormi leiab vajadusel Tallinna kodulehelt.

Iga vaktsineeritu saab loosiauhinna, mille seas on kruiisid, spaakülastused, kinkepiletid ja kinkekaardid. Peaauhinnaks on 30 iPadi, millest praeguseks on välja loositud üks. Auhinnaloosi on toetanud ettevõtted Tallink, Tallink Hotels, Super Skypark, Rahvusooper Estonia, Vene Teater, Forum Cinemas, Eesti Rahva Muuseum, Rademar, Circle K, Burger King, Maxima, Premia, Kalev, Telia ja Südameapteek.

Tallinna linnavalitsuse hoones Vabaduse väljak 7 on vaktsineerimispunkt avatud tööpäevadel kella 10-20 kuni 31. augustini. Sissepääs on linnavalitsuse teenindussaali uksest.

Vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Spikevax, tervishoiuteenust pakub Confido meditsiinikeskus. Augusti lõpuni Moderna Spikevaxiga vaktsineerijad jõuavad enne aktiivse viirushooaja algust saada ka teise vaktsiinidoosi. Spikevax ehk COVID-19 Vaccine Moderna kahe vaktsiinidoosi vahe on neli nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles