Tallinna Tehnikaülikoolis tõestab nakkusohutust käepael (2)

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Tallinna tehnikaülikoolis lihtsustab koroonaajal liikumist käepael
Tallinna tehnikaülikoolis lihtsustab koroonaajal liikumist käepael Foto: Madis Veltman

Tallinna Tehnikaülikool võttis vaktsineeritute ja mittevaktsineeritute eristamiseks kasutusele käepaelad. Koroonapassi vastu antava käepaela kandmine on vabatatahtlik ja see tagab ilma tõendit näitamata ligipääsu üritustele ja spordihoonesse.

Üliõpilased saavad tasuta käepäela Digiloost allalaaditud tõendi alusel ülikooli meenetepoest või teistest regionaalsetest keskustest ja esialgu on paelu kavas kasutada septembri lõpuni. Paela saavad tudengid, kel on ette näidata immuniseerimise või läbipõdemise tõend. Vaktsineerimata tudengid, kes esitavad negatiivse testitulemuse pääsevad ülikooli koroonajuhendi järgi küll üritusele, kuid paela ei saa, kuna neil tuleb oma negatiivset staatust korduvalt tõendada.

Maski soovitab ülikool kanda kõigil, ka käepaela kandjatel, üldkasutatavest ruumides ning järgida ka hajutamise põhimõtteid. Viirushaiguse sümptomitega peavad koju jääma nii vaktsineerimata kui vaktsineeritud tudengid ja töötajad ning pöörduma koheselt oma perearsti poole.

Tallinna Tehnikaülikoolis algab sügissemester 03. augustil ja tasemeõppes kuulajaskonnale arvulisi piiranguid ei seata, kuid turvalisuse huvides soovitab ülikool kõigil oma töötajatel ja tudengitel end vaktsineerida.

Ülikooli on vabalt siseneda lubatud ainult ülikooli töötajatel ning teadus- ja õppetegevusega seotud isikutel. Külalistele peab uksele vastu minema ja nende vaktsineerituse kontroll on kutsuja vastutusel. Üliõpilased, kes on vaktsineerimata või ei soovi enda terviseandmeid õppejõule avaldada, peavad ülikooli hoonetes kandma maski. Õppejõul on õigus, aga mitte kohustus, küsida maski mittekandvatelt üliõpilastelt nakkusohutuse tõendit.

Täpsemalt saab Tallinna Tehnikaülikooli juhendiga tutvuta siin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles