Tallinna Ülikoolis algab õppeaasta kõikidele maskides

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Tallinna ülikoolis saab peagi õppida kohalikku valitsemist.
Tallinna ülikoolis saab peagi õppida kohalikku valitsemist. Foto: TLÜ

Tallinna Ülikoolis peavad algaval õppeaastal kandma siseruumides maske kõik tudengid, sõltumata sellest, kas nad on või ei ole vaktsineeritud ning väljaspool isiklikke tööruume eeldatakse sama ka töötajatelt.

Ülikooli kommunikatsioonijuhi Rein Oleski sõnul on koolil kaks peamist prioriteeti: lähiõpe koos kvaliteetse haridusega ja turvaline õpi- ja töökeskkond. Seetõttu on tudengitel kohustus kanda ülikooli siseruumides kaitsemaski. Juhul kui üliõpilasel pole võimalik tervislikel põhjustel maski kanda, tuleb tal kanda visiiri.

Ka on Tallinna Ülikool otsustanud kontrollida Tallinna Ülikoolis töötajate nakkusohutuse tõendit. Vaktsineerimata ülikooli töötajatel on kohustus kanda ülikooli siseruumides kaitsemaski, ent väljaspool isiklikke tööruume soovitab ülikool Oleski sõnul kanda maski kõikidel. Lisaks on ülikoolil õigus töötajaid testida.

Samuti on ülikoolis reegel, et nii õppetöö kui ka tööalaste kohtumiste puhul tuleb kõiki osalejaid alati registreerida, et vajadusel osalenud inimesi tagantjärele kiiresti tuvastada.

Tallinna Ülikoolis võib vaktsineeritud tudeng jätkata lähiõppes osalemist ka siis, kui õppes on viibinud koroonaviiruse kandja. Isolatsiooni peab jääma vaktsineerimata tudeng. Vaktsineeritud üliõpilane peab jääma isolatsiooni vaid siis, kui ta on haigestunud või kui tal esinevad haigustunnused.

Ülikool õhutab vaktsineerima

Olesk lisas, et ülikool ootab turvalise õpi- ja töökeskkonna tagamiseks ülikoolis nii töötajatelt kui ka üliõpilastelt, et võimalikult suur hulk neist oleks Covid-19 vastu vaktsineeritud. Ülikooli linnakus saavad nii töötajad, tudengid kui ka nende lähikondsed end vaktsineerida 2.–3. septembril.

Saja ja enama osalejaga õpet on soovituslik korraldada veebi teel. Samuti võib õppejõud veebipõhist õpet korraldada väiksemates rühmades, kui lähiõpe ei ole õpiväljundite saavutamiseks vajalik. Haja- ehk hübriidõppe võimaldamise kohustust Tallinna Ülikooli õppejõududel ei ole.

Kõikides ülikooli ruumides tuleb järgida viiruse levikut takistavaid meetmeid: võimalusel tuleb hajutada ruumis viibijaid, ruume ventileerida ja õhutada ning desinfitseerida pindu. Vähem oluline pole ka see, et kõik ülikoolis viibijaid peseksid regulaarselt käsi.

Täiendusõppes õppijad peavad olema valmis oma nakkusohutust tõendama. See kehtib ka neile, kes osalevad tasemeõppes täiendusõppijana.

Tallinna Ülikooli linnaku kohvikud teenindavad vaid ülikoolipere liikmeid. Lisaks piirab ülikool ruumide rentimist ja sündmuste korraldamist isikutele väljastpoolt ülikooli.

Täpsemalt leiab ülikooli õppe- ja töökorraldusega seonduvat teavet lehelt Covid-19 ja Tallinna Ülikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles