Uus haridusportaal MÕTE avab olulisi haridusteemasid

BNS
Copy
Egle Rumberg
Egle Rumberg Foto: Erakogu

Neljapäeval alustab uus koolijuhtide käivitatud haridusportaal MÕTE, mis keskendub eelkõige akronüümist MÕTE tulenevatele haridusteemadele ehk motivatsioonile, õppimisele, tagasisidele ja eestvedamisele.

Esimene episood postitatakse juba neljapäeval aadressile mote.edu.ee.

Eelmisel nädalal ilmus esimene podcast, mis tutvustas MÕTE portaali vedavaid inimesi ning nende plaane. Neljapäeval saab kuulata sisulist arutelu juhtimist eestvedava õppimise teemal.

Podcasti modereerib Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli direktor Ivo Lille, stuudios kõnelevad Uulu põhikooli direktor Egle Rumberg, Urvaste kooli ja Valga Jaanikese kooli direktor Jaanika Käst, Pärnu-Jaagupi lasteaed Pesamuna õppejuht Külli Lumi ja Kärla põhikooli direktor Sirje Ellermaa. Vestlus põhineb Michael Fullani raamatul «Koolijuhi kolm võtmetegurit tõhusaks juhtimiseks». Teemat kokkuvõtvas osas saavad lisaks koolijuhtidele sõna ka valdkonna eksperdid.

«Kui klassikaliselt on Eestis koolijuhtide ühendused maakonnapõhised, siis meie koostöögrupis on koolijuhid erinevatest Eesti paikadest. Täna, kui me enam alustavad koolijuhid ei ole, tunneme vajadust anda oma panus Eesti haridusellu. Haridusportaali kaudu plaanime erinevaid haridusteemasid käsitleda,» ütles portaali üks eestvedajatest Egle Rumberg.

MÕTE ühendab aktiivseid Eesti koolijuhte, kes soovivad teaduspõhiste artiklite, intervjuude, podcast'ide, videote ja konverentside kaudu tõsta ühiskonna teadlikkust tänapäevastest haridusuuringutest ning -innovatsioonist, Eesti ja muu maailma kogemustest.

Kuulama ja kaasa mõtlema on oodatud õpirännakul koolijuhid, õpetajad, lapsevanemad, koolipidajad või lihtsalt haridusest huvitunud.

Postitatakse värskeid teemasid üle nädala neljapäeviti. Eesmärk on kutsuda üles laiemale arutelule ja aidata kaasa suuremale teadlikkusele hariduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles