Tallinna linn toetab riigi plaani koolides kontaktõppe taasavamise kohta

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Tallinna Mustjõe Gümnaasium
Tallinna Mustjõe Gümnaasium Foto: Claire Peinar / Postimees

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul tuleb õppeaasta alguses säilitada optimism ja Tallinn toetab riigi soovi alustada 100-protsendiliselt kontaktõppes - see tähendab, et 1. septembril läheb Tallinna munitsipaalkoolidesse kokku 47 241 õpilast.

Mis puudutab aga kooliaasta alguse aktuseid, siis Belobrovtsevi sõnul tasub neid võimalusel korraldada õues. "Ühtlasi selgitame selle nädala lõpuks või järgmise nädala alguseks välja lahenduse, kuidas saaksid aktustest osa võtta ka need, kellel COVID-tõendit pole," ütles Belobrovtsev.

Küll aga märkis abilinnapea, et traditsioonilist aabitsapidu Vabaduse väljakul tänavu ei toimu. 

Esimesse klassi astujaid on 3895 ehk see arv on võrreldav mullusega. Gümnaasiumiastmes asub 10. klassis õppima 3618 õppuriti ehk ligi 500 enam kui mullu. Kokku on Tallinnas gümnaasiumiastmes õppureid algaval õppeaastal 10 196 ehk ligi 900 mullusest rohkem. Tallinna huvikoolidesse läheb aga sellel aastal 9101 õpilast. 20 784 last läheb aga Tallinna munitsipaallasteaedadesse ja see number on 480 võrra vähem kui mullu.

1. septembril taasavatakse kolm kooli, milleks on Tallinna Arte gümnaasium Mustamäel, Mustjõe gümnaasium Haaberstis ja Tallinna Lasnamäe põhikool. Lisaks saab Kopli huvikool Kari tänaval uued ruumid. Renoveeritud said ka mõned staadionid koolide juures, lisaks valmib tänavu Nõmme gümnaasiumi spordihoone ja lõpeb Tallinna muusikakooli tervikremont. Pirita majandusgümnaasium ja Merivälja põhikooli juurdeehitused aga veel käivad ja need lõpevad oktoobriks.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul korraldab Tallinn augusti lõpus eelregistreerimata vaktsineerimisi koolides. "Möödunud nädalavahetusel vaktsineeriti kuues pealinna koolis 1077 inimest ning eeloleval nädalavahetusel on kaitsesüsti võimalus saada kümnes koolis ehk igas linnaosas on vaktsineerimispunkt olemas," ütles Beškina.

Ta kordas üle, et vaktsineerimine on vabatahtlik ja lapse kaitsepookimiseks peab reeglina lapsevanem selleks nõusoleku andma. Lapsevanem saab tulla kohale koos lapsega või täidab nõusoleku vormi, mis on saadaval Tallinna linnavalitsuse kodulel. "Eelkõige oodatakse koolidesse vaktsineerima õpilasi vanuses 12-18, kuid võivad tulla ka kõik teised soovijad," ütles Beškina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles