Arhitektuurimuuseumi haridusprogrammid alustavad uut õppeaastat

PM Haridusportaal
Copy
Eesti arhitektuurimuuseum
Eesti arhitektuurimuuseum Foto: Marje Eelma

Tallinnas Rotermanni soolalaos tegutseva Eesti Arhitektuurimuuseumi haridusprogrammid alustavad uut hooaega, õpetades ümbritsevat keskkonda mõistma ning pakkudes enamastila ka praktilist tööd, et eelnevalt kuuldu-nähtu kinnistada.

Muuseumi keldrisaalis on lastele ja noortele mõeldud auhinnatud püsinäitus „Uuri ruumi!“, mis õpetab ruumi kogema ja tabama arhitektuuri olemust. Soolalao võlvide alla loodud keskkond pakub elamusi erinevatele meeltele. Ruumi saab uurida silmade, kõrvade, naha ja kogu kehaga – seda kõike saab teha ka näitust tutvustavas haridusprogrammis.

"Proovime siin leida vastused järgmistele küsimustelel, milline on kõige sobivam tool, kuidas nägemine ja ruumi tajumine omavahel seotud on, kuidas ruum sind puudutab, mis tunne on olla ümmarguses ruumis, kuidas ruumid lõhnavad, kas ruumi saab maitsta, milline on hoonete vereringe ja nii edasi. Lõpuks valmistab iga osaleja väikse maketi, mille saab kaasa võtta," märkis muuseum.

"Muuseumitunnid püsiekspositsioonis, näiteks makettide näitusel, pakuvad palju äratundmis ja mõistatamisrõõmu ning haakuvad riikliku õppekava üldpädevuste ning teemadega," ütles arhitektuurimuuseumi muuseumiõpetaja Kadi Kriit.

Haridusprogrammide seas on näiteks väljapanekud „Arhitekt – kunstnik või matemaatik?“, „Geomeetriliste kujundite maailm“, „Millest koosneb linn?“ „Rotermanni saladused“, „Ruum meie ümber“, „Tallinn – linn, mis ei saa kunagi valmis“ ja teised. Programm kestab enamasti 90 minutit, toimub teisipäevast reedeni ning ühe õpilase osalustasu on 4 eurot. Hinna sees on nii pedagoogitasu kui ka muuseumipilet. Lisaks eestikeelsele saab tellida programmi ka vene ja inglise keeles.

Arhitektuurimuuseumi õppevara hulgas on ka õppematerjale tundides kasutamiseks. Näiteks sari „Ole arhitekt!“ ehk sissevaade arhitekti tööriistakasti ja muud. Kodulehelt leiab ka info virtuiaalsete muuseumitundide kohta.

Eesti Arhitektuurimuuseum võõrustab ka 2011. aastast tegutsevat Arhitektuurikooli huvikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles