Pärnu hariduskonverents keskendub vaimsele tervisele

PM Haridusportaal
Copy
Luubi all on vaimne tarvis
Luubi all on vaimne tarvis Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnus kogunevad kolmapäeval linna haridustöötajad hariduskonverentsile, mille keskmes on tänavu vaimne tervis.

Konverents "Tarkus on hinge tervis“ toimub kell 10-16 Pärnu spaa- ja konverentsihotellis Strand ja seal osalevad alus-, huvi-, üldhariduse- ja noorsootöö valdkonna töötajad.

Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Ene Koitla sõnul pole Pärnus ülelinnalist haridustöötajate konverentsi ammu olnud. „Hariduskonverents, kus osalevad nii lasteaednikud, kooliõpetajad, tugispetsialistid, huvihariduse esindajad kui noorsootöötajad, on Pärnus pika ajalooga traditsioon. Konverentside korraldamine jäi mõneks aastaks soiku, aga nüüd tahame selle tava taaselustada. Usun, et Pärnu haridustöötajad tahavad edaspidigi augustikuu lõpus kokku saada, kuulata ettekandeid päevakajalistel teemadel ning kohtuda üle pika suve silmast silma kolleegidega. See oleks igati tore start algavale kooliaastale,“ märkis Koitla.

Tõukuvalt pandeemia ajastust on seekordse hariduskonverentsi keskmes vaimne tervis. „Saame teada, millist mõju on kaks koroona-aastat meile avaldanud ning saame ka nõu ja juhatust, kuidas ennast turgutada ja hoida endas positiivsust, et algaval kooliaastal vastu pidada. Spetsialistid räägivad, kuidas märgata ja toetada ennast, kolleegi, õpilast ja lapsevanemat,“ resümeeris Koitla konverentsi sisu.

Ürituse ettekanded ja esinejad valis haridusosakond välja koostöös Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskuse, Pärnumaa Rajaleidja keskuse, Pärnu õppenõustamiskeskuse ja üldhariduskoole esindava Pärnu Rääma põhikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles