SA Postimehe Fond rahastab kuue ajakirjandustudengi haridusteed

PM Haridusportaal
Copy
Postimehe Fondi eesmärk on toetada Eesti ajakirjandust
Postimehe Fondi eesmärk on toetada Eesti ajakirjandust Foto: Sander Ilvest

​SA Postimehe Fond otsustas toetada stipendiumiga viie noore ajakirjandustudengi haridusteed bakalaureuseõppes ning ühe üliõpilase magistriõpet.

Postimehe Fondi juhataja Mart Raudsaar märkis, et ka sel aastal õnnestus fondil toetada hulka teotahtelisi noori ajakirjandusüliõpilasi, kellel on suur potentsiaal kujuneda Johann Voldemar Jannseni ja Jaan Tõnissoni traditsioonide parimateks järgijateks.  

Postimehe Fond määras Armas Riivesele magistriõppe toetuseks 10 000 eurot. Toetus makstakse välja kahes osas.

Bakalaureuseõppe 4000-eurose stipendiumi pälvivad Jörgen Sinka, Kertu Liisa Mooste, Iida-Mai Einmaa, Marek Ross ja Anita Tamm. Stipendiumid makstakse välja igakuiste osamaksetena tänavu septembrist kuni järgmise aasta maini.

Armas Riives asus juba 2018. aastal kogemusi omandama Postimehes majandustoimetuse suvereporterina. Hiljem on ta end tõestanud väärt ajakirjanikuna Tartu Postimehes. Tartu Ülikoolis bakalaureusekraadi saanud Riivest ootavad nüüd piiride avanedes õpingud Berliini Vabas Ülikoolis.

Iida-Mai Eenmaa pole end seni veel ajakirjanduses proovile pannud, kuid Balti Filmi- ja Meediakooli tudengina on tal kindel soov meediamaailmas kanda kinnitada ning eelkõige on sihikul televisioon.

Kertu Liisa Mooste on noorteväljaande 4dimensioon peatoimetajana juba ajakirjanduses kogenud ning Tartu Ülikooli lõpetamise järel kavatseb samal rajal ka jätkata.

Marek Ross on proovinud paljut, õpingutest Tallinna Tehnikaülikoolis kuni bussirooli keeramiseni, kuid ka temal on kindel tahtmine Tallinna Ülikoolis meediaõpingud lõpetada ja ajakirjanikuna jätkata.

Sarnaselt mõtleb ka Jürgen Sinka, kes on jõudnud Tartusse meediaõpingute juurde läbi informaatika bakalaureusekraadi.

Tartu Ülikoolis ajakirjandust õppiv Anita Tamm sai esimese meediakogemuse Pärnu Postimehes, kinnitades napi kuuga kanda tubli ajakirjanikuna.

Bakalaureuseõppes taotles sel korral stipendiumi üheksa tudengit, magistriõppe toetusele esitati kolm avaldust.

Sihtasutuse Postimehe Fond asutaja on Baltimaade suurim meediakontsern Postimees Grupp AS, et toetada ajakirjanduseriala tudengite õppeteed nii bakalaureuse- kui ka magistriõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles