Tallinnasse kerkib 5,4 miljoni euro eest uus lasteaiahoone

BNS
Copy
Lasteaed
Lasteaed Foto: Meelis Meilbaum

Tallinna linnavaraamet kuulutas välja riigihanke aadressile Vasara tänav 18 lasteaia Maasikas ehitamiseks, hanke eeldatav maksumus on 5,4 miljonit eurot.

Ehitisregistri andmetel paikneb Vasara tänav 18 kinnistul kahekorruseline 620-ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga 1970. aastal kasutusse võetud silikaattellistest seintega ja viilkatusega lasteaia hoone, mis oli ametkondlik lasteaed. Praegu tegutseb hoones kuuerühmaline lasteaed, selgub hankedokumentidest.

Linnavaraameti soov on olemasolev lasteaed lammutada ning ehitada uus 12-rühmaline lasteaiahoone koos õuemängualadega ning välja ehitada parkimine nii krundil kui tänavamaal vastavalt projektile.

Projekteeritava lasteaaia Maasikas uus hoone on kahe maapealse korrusega L-kujulise põhiplaaniga hoone, mille kuju jälgib kinnistu kirde- ja põhjapoolse piiri kuju. Osaliselt paigutub hoone olemasoleva, lammutatava hoone asukohale.

Hoonesse on kavandatud 12 rühmaruumi. Igasse rühmaruumi pääseb otse hoovialalt. Seejuures on sissepääsude alad projekteeritud ka välise õpikeskkonnana kasutamiseks. See võimaldab luua hea ühenduse hoone sisese ja välise õpikeskkonna vahel.

Rühmaruumid on projekteeritud valgusküllased ja avarad. Hoone on lahendatud lamekatustega, mille vihmavee äravoolud on lahendatud hoone siseselt. Hoonest edela suunas on projekteeritud avar ja hästi jälgitav hooviala välisteks õppe- ja mängulisteks tegevusteks.

Hankeleping soovitakse sõlmida 13 kuuks. Pakkumusi saab esitada 4. oktoobri ennelõunani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles