Gümnaasiumiõpilastel avaneb võimalus õppida Eesti Noorsooteatri noortestuudios

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Noorsooteater
Eesti Noorsooteater Foto: SANDER ILVEST/

Eesti Noorsooteatri juures tegutsev noortestuudio võtab vastu uue kursuse. Kandideerima on oodatud teatrihuvilised kooliõpilased 10. ja 11. klassidest.

Stuudiosse võetakse kaheks õppeaastaks (kuni kevadeni 2023) vastu 15–20 õpilast. Stuudios omandavad teatrikunsti algteadmisi 15–18-aastased kooliõpilased noorsooteatriga seotud näitlejate, lavastajate ja teiste loomeinimeste juhendamisel. Stuudio õppeprogrammis on põhitähelepanu all näitlejaõpe, mida juhendavad Mait Joorits ja Laura Peterson. Lisaks õpitakse teiste lavapraktikute ja spetsialistide juhendamisel nukuteatri algtõdesid, lavavõitlust, Alexanderi tehnikat, lavakõnet, lavalist liikumist ja muid teatritöö aluseid.

Stuudio eesmärk pole siiski tulevaste näitlejate koolitamine, vaid õpilaste eneseväljendusoskuste arendamine iseenda ja erinevate distsipliinide tundmaõppimise kaudu. Noortestuudio on suunatud Tallinnas või lähiümbruses elavatele noortele, sest tunnid toimuvad kaks korda nädalas, teisipäeviti ja neljapäeviti kell 17–20. Stuudio õppemaks on 35 eurot kuus.

Registreerimine on avatud kuni 15. septembrini. Vastuvõtukatsed toimuvad 18.–19. septembril 2021 noorsooteatri proovisaalis (Lai 1/Nunne 4, Tallinn). Katsetel tuleb peast esitada üks luuletus ning proosakatkend, lisaks võib soovi korral esitada laulu.

Täpsem info ja katsetele registreerimine teatri kodulehel noorsooteater.ee/noortestuudio.

Noortestuudio on Eesti Noorsooteatri oluline osa, mis tegutseb juba 2000. aastast ning kus on aastate jooksul õppinud paljud tänased lavapraktikud ja kultuuritegelased. Eesti Noorsooteatri trupis mängivad kunagistest Noortestuudio õpilastest Kaisa Selde, Doris Tislar, Getter Meresmaa, Mart Müürisepp ja Risto Vaidla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles