Saaremaa riigigümnaasiumi uhiuus hoone sai valmis

PM Haridusportaal
Copy
Saaremaa riigigümnaasiumi uus hoone
Saaremaa riigigümnaasiumi uus hoone Foto: Tõnu Tunnel

Esmaspäeval avatakse vastvalminud Saaremaa Gümnaasiumi koolihoone - uues riigigümnaasiumis on õppimisruumi 540 õpilasele ning ehituse maksumus on 6,2 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Saaremaa Gümnaasiumi juhil Ivo Visakul jagub vaid kiidusõnu. «Meie vajadusi ja tagasisidet võeti tõsiselt, ideed said tähelepanu ning arutati üksipulgi läbi. Heaks näiteks on auditoorium, kus meie soovidest võeti väga palju arvesse ning mis koostöös muutus veel multifunktsionaalsemaks. Kokkuvõtteks - see on südamega tehtud kaasaegne kool, mis pakub mõnusat õpikeskkonda. Koolipere on uue kooliaasta eel juba ootusärevil.»

Haridus- ja teadusministeeriumi planeerimise ja halduse asekantsleri Pärt-Eo Rannapi sõnul on uus koolimaja suurepärane näide nüüdisaegset õpikäsitlust toetava õppekeskkonna disainist.

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on rõõmustav, et riigigümnaasiumi hoone valmib õigel ajal ja vaatamata keerulisele situatsioonile meie ümber saab kool juba traditsioonilisel 1. septembril õppetööga alata.

Saaremaa Gümnaasiumi koolihoonel on keskne läbi korruste ulatuv aatrium, mis ühendab kahte klassiruumidega hoonetiiba. Ka klassiruumide esised ühisalad on avarad ja liigendatud. Vaiksemad tsoonid võimaldavad omaette olemist. Läbi kahe korruse kulgevad õhuruumid ning valgusšahtid katuselt annavad ühisaladele täiendavalt valgust ja õhulisust. Aatriumi lage ehib Margus Tammiku ja Eva Undi fotokollaaž «Flora Noir», Riigi Kinnisvara ASi ning haridus- ja teadusministeeriumi korraldatud kunstikonkursi võidutöö.

Koolihoone autorid on Martin Kinks, Risto Parve, Kai Süda, Margit Valma ja Heldi Jürisoo arhitektuuribüroost Karisma, sisearhitektuuri lõid T43 arhitektid ja MP Studio, autoriteks Mari Põld, Elizabeth Saal ja Kadi Karmann. Hoone ehitas Nordecon ja projekti juhtis Riigi Kinnisvara AS kinnisvaraarenduse projektijuht Ago Rist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles