Kooliõed kutsuvad koolidesse vaktsineerima

BNS
Copy
Peamised põhjused vaktsineerimiseks on soov saada vaktsineerimistõend, kartus haiguse ohtlikkuse ees ning soov naasta tavapärase elu juurde.
Peamised põhjused vaktsineerimiseks on soov saada vaktsineerimistõend, kartus haiguse ohtlikkuse ees ning soov naasta tavapärase elu juurde. Foto: Sander Ilvest

Sel ja järgmisel nädalavahetusel on ligi 50 kooliõde Tallinna koolides abiks koroona vastu vaktsineerimisega, et lapsed püsiksid terved ja saaksid koolis käia.

Kaitsesüsti on oodatud saama õpilased alates 12. eluaastast ja nende pered. Vastu võetakse ka kõik teised soovijad. Nädalavahetusel on vaktsineerimismeeskond valmis tegema 3000 kaitsesüsti, teatas sihtasutus Tallinna Koolitervishoid. Sihtasutuse juhi Kädi Lepa sõnul on sellel ja järgmisel nädalavahetusel tööpostil enamik kooliõdesid, oodates oma õpilastega kohtumist enne kooliaasta algust, et lapsed saaksid tervena 1. septembrile vastu minna.

“Meie kooliõdede üks paljudest tööülesannetest ongi tegeleda just õpilaste vaktsineerimisega ja enamus õpilasi on õdedega juba tuttavad. Tõsi, kõik koolid pole nädalavahetusel vaktsineerimiseks avatud, ent kõik piirkonnad on kenasti kaetud ja kõigile on loodud mugav võimalus enne kooli kaitsesüsti tegema tulla,” selgitas Lepp ja kinnitas, et iga Tallinna õpilane saab vaktsineerima minna mistahes kooli, kus vaktsineerimine toimub.

Vaktsineerimine koolides toimub augusti kahel viimasel nädalavahetusel 16 koolis: Tallinna reaalkoolis ja 21. koolis, Lasnamäel Läänemere, Laagna, Kuristiku ja Lasnamäe gümnaasiumis, Haaberstis Järveotsa gümnaasiumis, Õismäel vene lütseumis, Mustamäel 32. ja 53. keskkoolis, Põhja-Tallinnas Pelgulinna gümnaasiumis ja Ehte humanitaargümnaasiumis, Kristiine gümnaasiumis, Pirita majandusgümnaasiumis, Tallinna tehnikagümnaasiumis ja Nõmme põhikoolis.

Vaktsineerimine on vabatahtlik ja alla 18-aastaste õpilaste vaktsineerimiseks peab lapsevanem andma nõusoleku. Selleks on järgmised võimalused:

1) Lapsevanem registreerib alla 18-aastase õpilase Digiloo portaalis või telefonil 1247;

2) Lapsevanem läheb koos lapsega vaktsineerima;

3) Lapsevanem annab lapsele kaasa allkirjastatud nõusoleku;

4) Lapsevanem saadab allkirjastatud nõusoleku oma lapse kooliõe meiliaadressile. Kooliõdede kontaktid leiab aadressilt www.kooliode.ee/koolid-ja-koolioed.

Vaktsineerima tulles on vaja kaasa võtta ID-kaart. Vaktsineerimiseks kasutatakse Pfizer/BioNTech Comirnaty vaktsiini. Vaktsineerimisnädalavahetustel pakuvad Tallinna koolides tervishoiuteenust Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaigla, Tallinna Kiirabi ja sihtasutus Tallinna Koolitervishoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles