Rootsis Eslövis vahistati 15-aastane kooliründaja

Copy
Nuga (pilt on illustratiivne)
Nuga (pilt on illustratiivne) Foto: Elmo Riig

Rootsi lõunaosas võeti neljapäeval vahi alla nooruk, kes ründas noaga üht koolitöötajat, kes viidi rünnaku tagajärjel haiglasse, ütles politsei.

Pealtnägijate sõnul jalutas ründaja suure noaga vehkides ning kiivrit, maski ja arvatavalt kuulikindlat vesti kandes läbi kooli, teatas kohalik ajakirjandus.

Eslövi linna politsei tormas kohale pärast kell 8.40 tehtud hädaabikõnet. "Politsei suutis kahtlusaluse neutraliseerida," ütles politsei kõneisik Ewa-Gun Westford ajakirjanikele.

Politsei ei öelnud, kas 15-aastasel ründajal oli nuga, kinnitades vaid, et tal oli relv. Pole teada, kas kahtlusalune oli kooli õpilane, ütles politsei, lisades, et alustati juhtunu uurimist.

Nooruk vahistati kahtlustatuna mõrvakatses.

Rünnakus viga saanud 45-aastane koolitöötaja viidi haiglasse operatsioonile. Vigastuste üksikasju ei avaldatud.

Ajakirjanduse teatel olid õpilased toimunu ajal 90 minutit oma klassides ja juhtum leidis aset teisel päeval pärast kooli algust.

Mõned õpilased hüppasid rünnaku ajal klassiruumide akendest välja, ütlesid pealtnägijad ajakirjanikele.

"Kooli tuli pika noaga tüüp. Ta kandis surnupealuuga maski, kiivrit ja asja, mis tundus nagu kuulikindel vest. See oli tõesti hirmus," rääkis üks õpilane kohalikule ajalehele Skånska Dagbladet.

Eslövi omavalitsus ütles, et ükski õpilane viga ei saanud ning õpilased evakueeriti hiljem lähedalasuvasse spordihalli.

"See oli kohutav. Kool peaks olema ohutu koht õpilastele, õpetajatele ja kõigile, kes seal viibivad," ütles Eslövi linnapea Johan Andersson avalduses.

Koolirünnakud on Rootsis haruldased.

2015. aasta oktoobris sai kolm inimest surma Trollhättanis toimunud koolirünnakus. Politsei tulistas ka ründajat, kes suri hiljem haiglas. Korrakaitsjate teatel oli ründaja motiiviks rassism.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles